Povestea prieteniei dintre FRAM și CURTEA VECHE PUBLISHING
În august 27, 2018 | 0 -

Sunt curajos, năzdrăvan, talentat, prietenos. Și, dacă aceste calități nu erau deja suficiente, să știți că am dovedit mereu că pot fi de ajutor la greu. Pe scurt, sunt prietenul cel mai bun al copiilor și viețuitoarelor de pe Pământ! Vă rog frumos să nu vă pripiți să mă acuzați că sunt din cale-afară de lăudăros, pentru că acestea nu sunt cuvintele mele, ci ale noilor mei prieteni de la prestigioasa editură Curtea Veche.

Nu cred că am apucat să vă povestesc că vara aceasta a apărut Cartea I din „Aventurile lui Fram, ursul polar”, la Curtea Veche. Prima parte a poveștii mele, adaptată pentru copiii preșcolari de Adrian Barbu (autor) și Alexandra Abagiu (ilustrator), cuprinde 242 de pagini de încântare pură și are un format grafic exceptional, cu copertă cartonată.

Vă îndemn să descoperiți această FRAMtastică apariție editorială pe site-ul editurii. Sunt nerăbdător să pornim la drum împreună, plini de veselie, într-o călătorie minunată de la Polul Nord până în lumea oamenilor, ba chiar până la capătul lumii.

 

Scrie un răspuns

 • Ultimele noutăți
  Fram

  FRAM e cel mai simpatic pui de urs polar din lume. Curajos, prietenos și dornic să știe cât de multe, a lăsat în urmă Țara Ghețurilor și a plecat să descopere lumea oamenilor, fără să privească înapoi. Din cauza asta a primit numele „Fram”, care în norvegiană înseamnă „Înainte”.

  ×
  Eu sunt Poli

  Papagalul brazilian, POLIcolor, POLIglot și POLIticos, este un adevărat știe-tot. Citește mult, vorbește mult și are răspunsuri la orice. Desigur, n-are întotdeauna răspunsurile corecte, dar asta nu-l împiedică să fie cicălitor și moralist aproape tot timpul.

  ×
  Eu sunt Rina

  Fetița rinocer, visează să fie baleRINĂ. Îi plac florile, muzica clasică, savaRINEle și poveștile romantice. Poartă peleRINE roz și s-ar uita în vitRINE tot timpul, să vadă dacă-i stau bine. E foarte visătoare, un pic mofturoasă, dar în general e o prezență plăcută (asta, cât timp nu se enervează. Atunci e cu totul altceva…)

  ×
  Eu sunt Arpi

  Ariciul ARPI are cele mai ciudate și neașteptate idei. E campion de trotinetă și skateboard, dar nu poartă cască de protecție: cu frizura lui, asta e chiar imposibil (știați că aricii pot avea până la 7000 de țepi?). Îi plac mingile de plajă, baloanele și saltelele gonflabile dar, din motive naturale, acestea nu rezistă mult la jocurile lui.

  ×
  Eu sunt Hopi!

  Acrobata grupului, e neastâmpărată și curioasă ca orice jder. N-are răbdare să stea prea mult pe loc (e mereu„ hop-țop”; așa și-a câștigat numele) și e întotdeauna prima când e vorba de acțiune sau aventură. Scotocește peste tot și își vâră nasul în toate lucrurile în care n-ar avea ce să caute. Bineînțeles că intră în încurcături de fiecare dată, însă la ce sunt buni prietenii, dacă nu ca să te scoată din necazuri?

  ×
  Eu sunt Ulmo

  Țestosul Ulmo este inventatorul și savantul grupului. Cam sfios și cam retras (nu doar în carapace), vorbește puțin pentru că gândește mult. E grăbit tot timpul, dar asta nu se prea observă, pentru că Ulmi se grăbește încet, ca toate țestoasele. Carapacea lui e ca un dulap magic, din care scoate, la nevoie, tot felul de unelte și obiecte inventate de el. E foarte înțelept, pentru cine are răbdare (și timp, mult timp) să-l asculte.

  ×
  Fram
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×  ×
  X