FRAM LA FRANKFURT: Aventura unui urs polar la cel mai mare târg de carte
În noiembrie 8, 2018 | 0 -

Fram ursul polar la Frankfurt Book FairNu m-am dezmințit nici de această dată. Mi-am luat menirea în serios – știți deja că numele meu înseamnă „Înainte” în norvegiană – și am condus povestea mea dincolo de granițele țării în care a făcut deja istorie, începând cu apariția din 1931 a romanului semnat de scriitorul Cezar Petrescu. Cu multă bucurie vă anunț în premieră că în următorii ani aventurile mele vor putea fi citite de copiii din cel puțin 3 țări străine. Acesta este rezultatul întâlnirilor dintre reprezentanții echipei mele de la Deveo Media și agenții literari internaționali.

Așadar, în luna octombrie a acestui an am avut ocazia FRAMtastică de a merge la Frankfurt, la cel mai mare târg de carte din Europa. După observațiile mele, e un continent în sine, dedicat cărților și pasiunii pentru lectură. Le-am făcut tuturor cunoștință cu seria de 10 povestiri adaptate după romanul original, care urmăresc călătoria mea de la Polul Nord spre celebritate şi înapoi. Le-am prezentat și cărțile mele cu profil educațional „Învățăm cu Fram”, care vin în ajutorul preșcolarilor dornici să descopere lumea,prezentându-le într-un mod atractiv culorile, animalele, plantele, formele geometrice, fructele și legumele, regulile de igienă sau bunele maniere. De asemenea, la târg au participat și titlurile mele dedicate dezvoltării emoționale a celor mici, realizate cu ajutorul psihologilor specializați în educația emoțională a copiilor preșcolari.

Îmi doresc ca volumele mele să ajungă la cât mai mulți copii din lumea largă pentru că povestea și mesajele mele au caracter universal. Se pot transforma cu succes în instrumente de educație timpurie pentru copiii din orice colț al Globului. Cred că a contat foarte mult și vocația mea de activist în domeniul ecologiei, pentru că promovez dragostea pentru planeta pe care trăim, susținând drepturile animalelor și protecția naturii.

Abia aștept să devin prietenul copiilor de pretutindeni, cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani!
Și partenerul de parenting pe care se pot baza părinții lor .

Scrie un răspuns

 • Ultimele noutăți
  Fram

  FRAM e cel mai simpatic pui de urs polar din lume. Curajos, prietenos și dornic să știe cât de multe, a lăsat în urmă Țara Ghețurilor și a plecat să descopere lumea oamenilor, fără să privească înapoi. Din cauza asta a primit numele „Fram”, care în norvegiană înseamnă „Înainte”.

  ×
  Eu sunt Poli

  Papagalul brazilian, POLIcolor, POLIglot și POLIticos, este un adevărat știe-tot. Citește mult, vorbește mult și are răspunsuri la orice. Desigur, n-are întotdeauna răspunsurile corecte, dar asta nu-l împiedică să fie cicălitor și moralist aproape tot timpul.

  ×
  Eu sunt Rina

  Fetița rinocer, visează să fie baleRINĂ. Îi plac florile, muzica clasică, savaRINEle și poveștile romantice. Poartă peleRINE roz și s-ar uita în vitRINE tot timpul, să vadă dacă-i stau bine. E foarte visătoare, un pic mofturoasă, dar în general e o prezență plăcută (asta, cât timp nu se enervează. Atunci e cu totul altceva…)

  ×
  Eu sunt Arpi

  Ariciul ARPI are cele mai ciudate și neașteptate idei. E campion de trotinetă și skateboard, dar nu poartă cască de protecție: cu frizura lui, asta e chiar imposibil (știați că aricii pot avea până la 7000 de țepi?). Îi plac mingile de plajă, baloanele și saltelele gonflabile dar, din motive naturale, acestea nu rezistă mult la jocurile lui.

  ×
  Eu sunt Hopi!

  Acrobata grupului, e neastâmpărată și curioasă ca orice jder. N-are răbdare să stea prea mult pe loc (e mereu„ hop-țop”; așa și-a câștigat numele) și e întotdeauna prima când e vorba de acțiune sau aventură. Scotocește peste tot și își vâră nasul în toate lucrurile în care n-ar avea ce să caute. Bineînțeles că intră în încurcături de fiecare dată, însă la ce sunt buni prietenii, dacă nu ca să te scoată din necazuri?

  ×
  Eu sunt Ulmo

  Țestosul Ulmo este inventatorul și savantul grupului. Cam sfios și cam retras (nu doar în carapace), vorbește puțin pentru că gândește mult. E grăbit tot timpul, dar asta nu se prea observă, pentru că Ulmi se grăbește încet, ca toate țestoasele. Carapacea lui e ca un dulap magic, din care scoate, la nevoie, tot felul de unelte și obiecte inventate de el. E foarte înțelept, pentru cine are răbdare (și timp, mult timp) să-l asculte.

  ×
  Fram
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×  ×
  X