Implică-te într-un proiect FRAM tastic: primul film de animație 3D cu aventurile mele!

#Fram GoGo este motto-ul acestei veri. Anul trecut, v-am anunțat că scurtmetrajul meu „Aventurile lui Fram, ursul polar” este fericitul câștigător al punctajului maxim la secțiunea „Animație”, din cadrul concursului organizat de Consiliul Național al Cinematografiei din România (CNC). Proiectul a primit astfel un boost de încredere și susținere pentru finanțarea parțială a procesului de creație și producție. În continuare, mă bazez pe sprijinul comunității de specialiști și al publicului iubitor de animații, de aceea vă dau tuturor întâlnire pe platforma de crowdfunding Indiegogo. (link https://www.indiegogo.com/projects/fram-animated-3d-film#/)

Scenariul scurtmetrajului este inspirat de romanul original semnat de scriitorul Cezar Petrescu, dar perfect adaptat pentru o versiune modernă de cinema. Acțiunea surprinde călătoria mea de căutare a mamei, după ce am fost brusc separat de ea. Iar voi mă veți putea urmări alături de noii mei prieteni, vom descoperi împreună lumea din jur și vom întâmpina plini de curaj situațiile neașteptate. Așa prinde viață o poveste contemporană despre valorile umane esențiale – bunătate, curaj, perseverență -, despre dragostea de familie și devotamentul față de prieteni.
Un rol esențial îl ocupă în scenariu subiectul poluării și al impactului devastator pe care îl are asupra planetei. Pentru că îmi doresc ca filmul să le transmită copiilor un mesaj educațional puternic. Iar când spun copii mă refer la toți cei care au o inimă tânără, indiferent unde se situează între 3 și 93 de ani. Eu aud strigătul de ajutor cât se poate de răsunător al planetei noastre, de aceea voi face tot ceea ce ține de mine pentru a stopa încălzirea globală și a crește gradul de responsabilitate al oamenilor față de mediu și animale.

Vă transcriu în continuare cuvintele emoționante ale prietenilor mei de la Deveo Studio, cei care au creat imaginea mea modernă și au inițiat proiectul: „Pentru noi, Fram a fost unul din cele mai îndrăgite personaje din cărțile copilăriei. Am căzut de acord la unison că merită readus în atenția publicului. Deși l-am re-creat în toate ipostazele în care apare în roman, cel mai mult ne-am atașat de puiul Fram, convinși că va avea cel mai mare impact și că are potențialul de a deveni personajul favorit al copiilor. Un Fram-copil, jucăuș, puțin naiv, foarte vesel și aventuros, este imaginea perfectă a ceea ce orice copil și-ar dori să fie”.

Într-adevăr, visez să devin un model de candoare, curaj și entuziasm la care să se raporteze cei mici în procesul de creștere. De fapt, toți cei implicați în realizarea acestui film de animație 3D vor să recupereze modelele clasice pentru copii, necontaminate de comportamentele adulte pe care le expun unele animații moderne. Însă, din punct de vedere stilistic și grafic, aventurile vor fi redate în perfect acord cu trendurile secolului XXI – procesul de animație îi revine extrem de talentatului artist 3D Ștefan Buzea. De producție se ocupă Patricia Poienaru, fondatoarea ARSIA Production, care reunește o echipă puternică de profesioniști cu o vastă experiență de peste 30 de filme de lung metraj, care realizează producții în România sau în alte țări europene.
Așadar, dacă vreți să mă vedeți în carne și oase, cu ajutorul limbajului universal al animației, vă invit să sprijiniți proiectul meu de pe Indiegogo. Să nu uit: v-am pregătit și o serie de cadouri și experiențe unice, despre care puteți afla toate detaliile pe pagina campaniei. (link https://www.indiegogo.com/projects/fram-animated-3d-film#/) #FramGoGo #TeamFramGoGo #FramFriendsGoGo

Parteneri Media: