O singură discuție cu psiholoaga Irina Forgaciu mi-a deschis perspective care nici nu bănuiam că există. Vă invit să citiți acest articol, pentru că sunt toate șansele ca subiectul de față să aibă același efect-surpriză și asupra voastră! De mici de tot, învățăm să ne spălăm pe mâini înainte de fiecare masă, să ne spălăm pe dinți după masă, să ne îmbrăcăm adecvat cu vremea. Toate acestea țin de corp. Dar ce se întâmplă cu mintea noastră? Se educă ea singură oare? Am aflat cu surprindere de la Irina că nu ne naștem cu o capacitate instinctuală de a ne gestiona emoțiile. De fapt, este o abilitate care se cultivă treptat, cu ajutorul părinților, începând de la naștere și până în jurul vârstei de 20 de ani.

Seria „Fram Emoțional”, care a debutat în această toamnă la editura Curtea Veche, își propune să devină un fel de școală a emoțiilor, în completarea lecțiilor pe care copiii preșcolari le primesc în familie. Cărțile Fram la grădiniță Fram în lumea emoțiilor și a întunericului, semnate de psiholoaga Irina Forgaciu și ilustrate de Alexandra Abagiu, reprezintă două surse valoroase de informații în domeniul dezvoltării emoționale a copiilor.

Pentru Irina, psihologia a devenit un stil de viață. La cabinetul ei din Cluj-Napoca, dar și prin intermediul workshop-urilor pe care le organizează și al cărților pe care le scrie, îi învață atât pe copii, cât și pe adulți, că fericirea și împlinirea reprezintă stări de normalitate. Cărțile din seria de dezvoltare emoțională care îmi poartă numele răspund cu multă delicatețe marilor provocări din viața celor mici. Și au un singur neajuns, faptul că nu le pot transmite cititorilor și vocea blândă și prietenoasă a Irinei.

Fram la grădiniță: 144 de pagini de texte prietenoase și ilustrații îmbietoare. Cartea reușește să construiască un tablou complet al tuturor provocărilor pe care le presupune mersul la grădiniță: socializare, un nou regim alimentar, creșterea gradului de autonomie, chiar fenomenul bullyingului. Iar textele Irinei nu îi pregătesc numai pe copii pentru această experiență, ci îi învață și pe adulții din jurul lor cum să îi ghideze cu delicatețe.

Fram în lumea emoțiilor și a întunericului: o călătorie fascinantă în lumea interioară a copilului.Când ești mic, multe lucruri pot părea misterioase sau chiar… înspăimântătoare. Psiholoaga Irina Forgaciu a creat special această carte de dezvoltare emoțională pentru copiii preșcolari, conducându-i cu delicatețe prin lumea emoțiilor și ajutându-i să depășească frica de întuneric. Bucuria, tristețea, furia, frica, uimirea, iubirea și dezamăgirea – fiecare dintre aceste emoții de bază își va dezvălui încet-încet secretele. Cele două povești sunt antrenante și presărate cu super ilustrații, iar sfaturile pentru adulți extrem de utile.

Porniți chiar acum pe urmele pașilor mei în librării și în mediul online și descoperiți și volumele cartonate Fram în lumea fructelor și a legumelor și Fram în lumea culorilor și a formelor, din seria „Fram Educațional”: Emag, Elefant, Diverta, Libris. Cărțile au format pătrat și sunt tipărite în condiții grafice minunate, cu coperți cartonate, file de calitate și culori intense. Copiii de vârstă preșcolară abia așteaptă astfel de cadouri jucăușe, colorate și pline de învățăminte.