fbpx

Despre noi


Despre
noi

Primul care a auzit și a scris despre mine a fost Cezar Petrescu, un domn tare interesant, deși poate puțin cam trist, mie așa mi s-a părut.

De când a scris el romanul despre mine și până azi însă a trecut vreme multă. Atât de multă încât oamenii aproape că au uitat de mine.

Noroc cu Ciprian, Magicianul ideilor. El caută mereu fluturi de idei să îi prindă între file de carte și e mereu pus pe încropit magii nemaiîntâlnite care le transformă în realitate.

Și cum căuta un fluture de idei unic, să îl aducă unor copii pe care să-i facă să zâmbească, și-a amintit de mine. Așa, din vorbă în vorbă, din floare în floare și din om în om, a aflat unde sunt și a venit să povestim.

Mi-a explicat că vrea să spună povestea mea copiilor micuți, preșcolari, pe limba lor, că vrea să le arate cât de frumoasă e lumea prin ochii mei, ceva ce nu mai făcuse nimeni până atunci alături de un ursuleț ca mine.

Mi-a spus și despre cum părinții se străduiesc să îi învețe lucruri minunate pe copii și cum le-ar prinde bine o mână de ajutor din partea unui ursuleț prietenos. Părinții știu că lumea e plină de fel de fel de informații despre cum să-ți crești copiii și e tare greu să alegi ce ar fi cel mai bine pentru ei.

Știu că e treabă dificilă să fii părinte și mai ales să le explici celor mici lucruri complicate în cuvinte simple. Dar Ciprian s-a gândit că eu aș putea spune lucrurilor pe nume mult mai ușor.

Misiunea mea e să-i ajut pe părinți să le explice copiilor ce sunt prietenia, școala și grădinița, fructele și legumele, emoțiile, culorile, formele. Încerc să-i ajut pe copii să înțeleagă, cu ajutorul poveștilor și a jocurilor ori prin poezie, ce sunt respectul, ecologia, cum își pot gestiona emoțiile, ce e colaborarea.

Mai mult chiar, Ciprian m-a convins să vin în lumea copiilor, să descopăr alături de ei tot soiul de lucruri interesante din viața de zi cu zi, să îi ajut să învețe despre prietenie, curaj, iubire, despre corectitudine și perseverență. O aventură cum eu n-am mai trăit!

Și cum nu exista o carte ilustrată cu mine pe vremea aceea, Ciprian s-a gândit că ar fi perfect dacă am putea scrie despre aventurile mele. Prietenii lui povestitori și ilustratori au pregătit aceste cărticele cu mare drag pentru copii.

În plus, ei au gândit jocuri și exerciții care-i ajută pe cei mici să învețe mai ușor. Sunt tare nerăbdător să le descoperim împreună!

Așa că iată-mă aici, cu voi! Abia aștept să vă spun mai multe despre ce am mai făcut și prin ce aventuri trăsnite am mai trecut cu prietenii mei!

Valorile pe care vreau să le transmit sunt perseverența, curajul, iubirea, corectitudinea, prietenia.

Echipa


 • Editura Curtea Veche
  Castelul viselor devenite realitate


 • Psiholog Irina Forgaciu
  Regina sentimentelor în cuvinte


 • Adrian Barbu
  Acrobatul penițelor


 • Iulia Burtea
  Zâna poveștilor


 • Reka Karpat
  Războinica artelor


 • Anna Benczédi
  Prințesa poveștilor croșetate


 • Alexandra Abagiu
  Sfârleaza dibace a desenelor


 • Radu Mureșan
  Meșteșugarul ilustrațiilor


 • Oana Cocheci
  Cârcotașa dinozaurilor pictați


 • Corina Brândușan
  Crăiasa vorbelor fără cusur


 • Ciprian Beldean
  Magicianul ideilor

Personajele


 • FramFRAM este cel mai adorabil pui de urs polar din lume. Curajos, prietenos și dornic să învețe lucruri noi, el a lăsat în urmă Țara de Gheață ca să descopere lumea oamenilor. De aici și-a luat și numele: în limba norvegiană, Fram înseamnă „înainte”.

 • Poli Fram ursul polar

  Poly Papagalul brazilian POLIcromatic, POLIglot și POLIticos este un adevărat știe-tot. Îi place să citească mult, vorbește mult si are mereu răspunsuri pentru orice. Bineînțeles, nu sunt mereu răspunsurile corecte, dar asta nu-l împiedică să fie cicălitor și moralist mai mereu.

 • Rina Fram ursul polar

  Rina Micuța rinocer visează să devină baleRINA preferată a tuturor copiilor. Iubește florile, muzica clasică, savarinele și poveștile romantice. Poartă peleRINe roz și caută mereu să afle dacă îi stă bine cu ele. E o visătoare incurabilă, puțin schimbătoare, dar de cele mai multe ori e o prezență minunată (atâta timp cât nu devine enervantă, când lucrurile stau cu totul altfel).


 • ARPI are cele mai stranii și neașteptate idei. E campion la mersul cu scuterul și la skateboard, dar nu poartă cască: cu freza lui, e de-a dreptul imposibil (știați că aricii pot avea până la 7000 de țepi?). Îi plac mingile de plajă, baloanele și saltelele gonflabile, dar din motive absolut naturale, acestea nu prea rezistă când se joacă cu ele.

 • Rita Fram ursul polar

  Hopi Acrobata grupului e copilăroasă și curioasă cum doar un jder poate fi. Nu are niciodată răbdare să petreacă prea mult timp într-un loc. Face tot timpul „hop-hop” și așa și-a câștigat numele. Hopi e mereu prima când vine vorba de acțiune și aventură. Cotrobăie prin toate lucrurile tuturor, chiar și când nu are voie. Firește că dă de belea de fiecare dată, dar atunci la ce sunt buni prietenii dacă nu să te salveze de la ananghie?

 • Ulmo Fram ursul polar

  Țestosul Ulmo e inventatorul si școlarul grupului. Timiduț și rezervat (nu doar retras în carapace), vorbește puțin pentru că gândește mult. Se grăbește tot timpul, dar asta nu se prea vede pentru că Ulmo se grăbește încet, ca toate țestoasele. Carapacea lui e ca o manta magică de unde scoate mereu la nevoie tot soiul de unelte și obiecte inventate de el.
  Ulmo e plin de sfaturi înțelepte pentru cei care au răbdare și timp, mult timp, să-l asculte.


X