CEL MAI SIMPATIC URS POLAR LA GAUDEAMUS – BUCUREȘTI, 2018
În noiembrie 27, 2018 | 0 -

De data aceasta, nu am fost eu în centrul atenției. În rolurile principale i-am distribuit pe Adrian și pe Alexandra. Adrian Barbu a rescris povestea mea, păstrând farmecul romanului original semnat de Cezar Petrescu, dar ținând cont de preferințele copiilor din zilele noastre. Alexandra Abagiu este cea care a reușit să transpună aventurile mele în ilustrații minunate. Amândoi le-au dat autografe cititorilor care au vizitat standul Curtea Veche de la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură.

Haideți că v-am păcălit puțin! Și eu am participat la târgul de carte tot din postura personajului principal. Am avut ocazia de a lega prietenii cu cititorii de la 2 la 92 de ani. Încă o dată, am confirmat că sunt prietenul copiilor și al tuturor viețuitoarelor de pe Pământ! Vă invit să pășiți în continuare pe urmele lăbuțelor mele, într-o călătorie minunată până la Polul Nord și înapoi în lumea oamenilor:
https://curteaveche.ro/aventurile-lui-fram-ursul-polar.html . Neapărat, plini de veselie!

Scrie un răspuns

 • Fram

  FRAM e cel mai simpatic pui de urs polar din lume. Curajos, prietenos și dornic să știe cât de multe, a lăsat în urmă Țara Ghețurilor și a plecat să descopere lumea oamenilor, fără să privească înapoi. Din cauza asta a primit numele „Fram”, care în norvegiană înseamnă „Înainte”.

  ×
  Eu sunt Poli

  Papagalul brazilian, POLIcolor, POLIglot și POLIticos, este un adevărat știe-tot. Citește mult, vorbește mult și are răspunsuri la orice. Desigur, n-are întotdeauna răspunsurile corecte, dar asta nu-l împiedică să fie cicălitor și moralist aproape tot timpul.

  ×
  Eu sunt Rina

  Fetița rinocer, visează să fie baleRINĂ. Îi plac florile, muzica clasică, savaRINEle și poveștile romantice. Poartă peleRINE roz și s-ar uita în vitRINE tot timpul, să vadă dacă-i stau bine. E foarte visătoare, un pic mofturoasă, dar în general e o prezență plăcută (asta, cât timp nu se enervează. Atunci e cu totul altceva…)

  ×
  Eu sunt Arpi

  Ariciul ARPI are cele mai ciudate și neașteptate idei. E campion de trotinetă și skateboard, dar nu poartă cască de protecție: cu frizura lui, asta e chiar imposibil (știați că aricii pot avea până la 7000 de țepi?). Îi plac mingile de plajă, baloanele și saltelele gonflabile dar, din motive naturale, acestea nu rezistă mult la jocurile lui.

  ×
  Eu sunt Hopi!

  Acrobata grupului, e neastâmpărată și curioasă ca orice jder. N-are răbdare să stea prea mult pe loc (e mereu„ hop-țop”; așa și-a câștigat numele) și e întotdeauna prima când e vorba de acțiune sau aventură. Scotocește peste tot și își vâră nasul în toate lucrurile în care n-ar avea ce să caute. Bineînțeles că intră în încurcături de fiecare dată, însă la ce sunt buni prietenii, dacă nu ca să te scoată din necazuri?

  ×
  Eu sunt Ulmo

  Țestosul Ulmo este inventatorul și savantul grupului. Cam sfios și cam retras (nu doar în carapace), vorbește puțin pentru că gândește mult. E grăbit tot timpul, dar asta nu se prea observă, pentru că Ulmi se grăbește încet, ca toate țestoasele. Carapacea lui e ca un dulap magic, din care scoate, la nevoie, tot felul de unelte și obiecte inventate de el. E foarte înțelept, pentru cine are răbdare (și timp, mult timp) să-l asculte.

  ×
  Fram
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×
  ×  ×
  X