Închideți ochii! Și pătrundeți în lumea poveștilor pentru copii! În lumea lui ”a fost odată ca niciodată”, în lumea în care vorbele prind chip, plantele și animalele, glas, iar minunile se întâmplă aievea.

Astăzi, de Ziua internațională a cărților, deschidem ușa viselor, a copilăriei. Prietenia, bucuria, suspansul, bunătatea ne devin prieteni. Așa cum se întâmplă mai cu seamă în cazul celor mici, care reușesc în chip miraculos să țeasă legături extraordinare cu obiecte, cu necuvântătoare, care, dintr-o dată devin magice. Și ajung să spună întâmplări, care, cu adevărat, pot schimba vieți. Atitudini. Moduri de a gândi și de acționa. Pot alunga frici, pot stârni lacrimi de bucurie, pot impresiona. Pot da încredere și voioșie. Pot fi tulburător de frumoase și de emoționante.

O carte este asemenea unui castel cu uși ferecate, aflat într-o atmosferă construită cu migală, cu înțelepciune, cu umor, cu înțelesuri pe care le deprinzi atât de ușor, dacă ele sunt spune cu emoție și grijă față de cititor. De-ndată ce fiecare ușă se deschide, ies la iveală mici universuri de cunoaștere și de simțire. Iar treaba asta nu-i lucru puțin. Mai ales în cazul copiilor și al părinților, în căutare permanentă de răspunsuri care să-i ajute să se înconjoare de bine și de frumos.

Vă mai aduceți aminte de personajele din cărțile copilăriei, cele ce ne-au ajutat să înțelegem valori precum dreptate, răbdare, bun simț?

Dragii noștri, Fram, micuțul ursuleț năzdrăvan, vă așteaptă alături de el într-o lume a poveștilor altfel. Povești adevărate, care spun cu emoție și empatie întâmplări cu care copiii se confruntă zi de zi. Și cărora părinții se străduiesc din răsputeri să le găsească soluții, care să le redea celor mici încrederea în ei. Ori bucuria de a descoperi universul. Ori plăcerea studiului. Ori puterea de a ține piept răutăților celorlalți. Lumea lui Fram este un univers în care putem să pătrundem cu totul. Copii, părinți, dascăli, psihologi. Fără rezerve. Cu entuziasm și curiozitate.

În Fram veți găsi întotdeauna un adevărat prieten. Un prieten gata să vă asculte dorințele și să vă fie aproape ori de câte ori aveți nevoie. Știe că uneori, întâmplările prin care treceți sunt presărate cu obstacole greu de depășit. Nu-i așa? Poate uneori v-a supărat un coleg sau poate v-a deranjat cu o vorbă. Frământări, gânduri, neliniști v-au tulburat liniștea. Vă mărturisim un secret: nu sunteți singuri. Vă suntem alături prin rândurile ce se aștern ordonat pe filele cărților, cuvinte peste care am presărat cu empatie și un praf magic de iubire.

Fram, ursulețul isteț și sensibil, este alături de voi în fiece călătorie pe care o faceți. Fie că visați printre stele, fie că scormoniți curioși natura, fie că învățați primele culori sau forme, fie că deprindeți cum să țineți piept lucrurilor care vă supără. Transformă ca prin farmec temerile, gândurile, necazurile în zâmbete, în rezolvări, în vorbe spuse cu tărie, cu încredere, fără frica de a greși sau de a fi ironizat.

Un lucru este cert: avem nevoie de povești, care să ne învețe cum să ne bucurăm de ce avem în jurul nostru. Iar copiii, de personaje precum este Fram, care să le fie prieten și reper în tot ceea ce năzuiesc să realizeze. Cartea Fram Ursul Polar conține una dintre cele mai frumoase povești pentru copii din toate timpurile, care a inspirat generații de tineri.

Să-i introducem pe copii în lumea poveștilor încă din primii ani de viță! Numai așa vor putea să acumuleze informații într-o manieră amuzantă, prin joc, prin emoție, ori pur și simplu prin întâmplări cu care sigur se vor întâlni și pe care vor ști mai bine cum să le gestioneze. Există foarte multe cărți amuzante pentru copii din care cei mici o să rămână cu o emoție pozitivă care îi va putea ajuta să treacă peste momentele dificile cu zâmbetul pe buze.

Dragi copii, dragi adulți, iubiți cărțile, ele sunt adevărata comoară a lumii! Lăsați-vă purtați de magia întâmplărilor, a curiozităților despre tot ceea ce ne înconjoară! Fram, cel mai faimos urs polar, vrea să vă cunoască și să vă fie ghid în lumea minunată a plantelor, a animalelor, a astrelor, a Cerului și Pământului.

Împreună, copii, părinți, bunici, educatori, avem nevoie de personaje de poveste, care să facă ca totul să devină mai ușor, mai pe înțeles, mai aproape de ființa caldă și blândă a pruncilor.

În cărți avem parte pe de-o parte de povești educative pentru copii din care cei mici își pot extrage singuri învățămintele, dar și povești terapeutice pentru copii care le pot aduce vindecarea sufletului sau măcar un strop de speranță micuților.

Iubiți poveștile!

Au ele ceva ce nimic pe lumea asta nu poate să aibă: pot schimba un om doar printr-o simplă răsucire a cuvintelor. Printr-un simplu oftat, printr-un simplu surâs de ursuleț încrezător, curajos și sensibil! Cărțile de aur ale copilăriei vor rămâne mereu în sufletul nostru tot restul vieții.