Pachet 6 cărți FRAMtastice

295.00 lei 249.17 lei

Qty:
Transport gratuit.

6 volume cartonate cu 18 povești ilustrate
Recomandate pentru copiii de peste 2 ani

Îți dorești să îi oferi copilului tău o educație completă, pe plan cognitiv și emoțional?

Pentru cei mici, natura, obiectele și ființele care îi înconjoară, emoțiile pe care le simt, stările pe care le traversează sunt adevărate surse de uimire. Fiecare zi este presărată cu situații de viață care îi iau prin surprindere. Uneori intervine ceea ce numim tantrum, acel vulcan de trăiri copleșitoare. Poveștile educative cu Fram au fost create în acord cu nevoile complexe și cu nivelul de înțelegere pe care îl au preșcolarii isteți și curioși.

Pachetul cuprinde 6 cărți pentru copiii de diferite vârste, care pot constitui nucleul unei mini-biblioteci: 2 volume Aventurile lui Fram, ursul polar – adaptarea modernă a romanului original de Cezar Petrescu –, 2 cărți despre culori, forme, fructe și legume din seria „Fram Educațional” și cele 2 titluri din seria „Fram – Dezvoltare emoțională”, despre adaptarea la grădiniță și formarea inteligenței emoționale.

Cum s-a transformat ursulețul polar Fram în mesagerul copilăriei fericite

Cu siguranță, Fram ți-a rămas întipărit în memorie ca unul dintre personajele-cheie din poveștile copilăriei. Romanul lui Cezar Petrescu a cultivat pasiunea pentru lectură pentru multe generații de copii.

Doar că Fram, puiul de urs polar pe care îl regăsești astăzi în cărțile publicate de Editura Curtea Veche, nu mai este cel care era cu 100 de ani în urmă. S-a reinventat special pentru micuții din zilele noastre. Dacă inițial și-a făcut apariția într-un roman pentru copiii care sunt deja cititori independenți, acum li se adresează preșcolarilor.

Toți părinții își doresc să le prezinte copiilor, prin intermediul lecturii, personaje care să aibă calitățile unor modele demne de urmat. Fram are blândețea și inocența eroilor din poveștile clasice. Este curajos, optimist, inventiv, amuzant și foarte prietenos. Când își setează un obiectiv, îl duce la îndeplinire cu perseverență și dedicare. Nu lansează ironii acide și nu acționează cu tupeu, nu trișează și nu minte.

Numele lui, împrumutat de la vaporul legendar cu care exploratorul Fridtjof Nansen a călătorit la Polul Nord, înseamnă „Înainte!” în limba norvegiană. Și îl caracterizează perfect! Fram este plin de entuziasm, mereu dornic de noi descoperiri. Uneori, ca orice copil, ezită sau întâmpină cu teamă marile schimbări, dar familia și prietenii care îl înconjoară îi oferă îndrumarea de care are nevoie.

Mai mult decât atât, odată cu transformările prin care a trecut personajul, a apărut și perspectiva ecologică. Fram iubește natura și promovează protecția mediului și drepturile animalelor.

Înainte pe firul poveștii!

Aventurile lui Fram, ursul polar, Cartea I și Cartea a II-a – 10 povești

Romanul original este adaptat și repovestit de Adrian Barbu într-un stil jucăuș, modern. Ilustrațiile pline de dinamism și culoare semnate de Alexandra Abagiu vin în completarea textului. Cele 2 volume cuprind în total 10 povești pentru copii, pe care li le puteți citi prima dată la 2 ani, revenind apoi la 3, 4 și 5 ani, pentru ca la 6 ani să le poată descoperi singuri, literă cu literă. Orice vârstă ar avea cei mici, aceste cărți sunt astfel concepute încât să le mențină interesul viu pe tot parcursul lecturii.

Acțiunea începe în peștera întunecată de pe tărâmul ghețurilor, în care Fram vine pe lume. Episoadele marcate de frumusețea vieții în sălbăticie sunt urmate de călătoria spre lumea oamenilor. Îl așteaptă apoi o serie de întâlniri surprinzătoare, situații neprevăzute și… decizia de a răspunde pentru totdeauna chemării Nordului. Însă, dată întors în locurile natale, Fram înțelege că niciodată nu trebuie să spui „niciodată”.

Fiecare poveste se încheie cu o secțiune „Știați că?”. Aventurile iau așadar câte o binemeritată pauză, pentru a face loc informațiilor despre cele mai interesante locuri de pe Glob, despre obiceiurile diverselor comunități și despre viața animalelor.

Fram în lumea culorilor și a formelor – 2 povești

Cartea reunește 2 povești educative în versuri menite să le prezinte copiilor caracteristicile de formă și culoare ale lumii în care trăim. Pentru început, cei mici descoperă culorile printr-o întâmplare izvorâtă direct din vârful baghetei fermecate. Acțiunea se petrece într-un loc misterios: culisele unui spectacol de magie. În continuare, sunt invitați să îi însoțească pe Fram și pe prietenii lui în toate momentele mai puțin obișnuitei zile de naștere a simpaticului ursuleț. Suspansul crește pe măsură ce își fac apariția în poveste cercuri, pătrate, romburi și dreptunghiuri jucăușe.

Fram în lumea fructelor și a legumelor –  2 povești

Drumul cunoașterii ajunge pe tărâm culinar, prin intermediul celor 2 povești educative în versuri din acest volum. Fram și prietenii lui participă la Festivalul Fructelor, ocazie cu care copiii învață cum arată și ce arome au atât fructele locale, cât și deliciile exotice. Ingredientul secret al acțiunii: un client misterios.

Tema celei de-a doua povești este concursul pentru „Cea mai mare mâncare de legume”. Fram, Ulmo, Poli, Hopi, Arpi și Rina se organizează temeinic și pornesc spre cămară, grădină sau piață. Cu toții sunt hotărâți să câștige premiul cel mare, o excursie pe insula Madagascar. La un moment dat, sorții pare că le sunt potrivnici, dar soluția salvatoare le bate la ușă.

 

Fram la grădiniță și bullyingul –  2 povești

Ursulețul Fram și Ana se pregătesc pentru grădiniță sub atenta supraveghere a mamei. A doua zi, pornesc spre destinație în ritmul muzicii. Acțiunea descrie toate etapele: sosirea, întâlnirea cu educatoarea, acomodarea cu ceilalți copii, joaca, masa, obiceiurile specifice. Accentul cade pe dezvoltarea capacității de adaptare la nou, dar și pe strategiile de dezamorsare a fricii de abandon inerente oricărei despărțiri temporare de mamă. Pe scurt, tot ceea ce presupune procesul de adaptare la grădiniță.

A doua parte a cărții prezintă cum se desfășoară fenomenul bullyingului și oferă rezolvările potrivite pentru astfel de dificultăți. Povestirile sunt însoțite de sfaturile pentru părinți și recomandările de activități ale autoarei Irina Forgaciu, psiholog și terapeut specializat în lucrul cu copiii.

Fram în lumea emoțiilor și a întunericului –  2 povești

Copiii vor explora o paletă largă de emoții și trăiri, de la uimire, bucurie, nerăbdare până la teamă, furie și tristețe alături de Fram și de Ana, în mijlocul naturii verzi. Așa se dezvoltă inteligența emoțională. Picnicul este marcat de o apariție-surpriză a unui animăluț simpatic și de un eveniment neprevăzut declanșat de fenomenele naturii.

A doua povestire este dedicată întâlnirii cu domnul Negrilă. Din cauză că se confruntă cu frica de întuneric, Fram are dificultăți în a adormi. Mama este cea care reușește să alunge monstruleții și fantomele cu ajutorul imaginației, al umorului și al comunicării deschise. Și aceste 2 povestiri sunt completate de explicații și recomandări pentru părinți semnate de psihologul Irina Forgaciu.

Qty:
Compare
Categorii: ,
Adaugă în coș

Informații suplimentare

Numar pagini

242, 242, 70, 70, 120, 144. Interior color

Format

20.5 x 26 cm și 20.5 x 20.5 cm. Coperte cartonate.

Editura

Curtea Veche

Anul apariției

2019

ISBN

978-606-44-0104-5
978-606-44-0105-2
978-606-44-0312-4
978-606-44-0314-8
978-606-44-0313-1
978-606-44-0315-5