Pachet 6 cărți FRAMtastice

283.00 lei

-
+
 • Informații
  • Numar pagini

   242, 242, 70, 70, 120, 144. Interior color

  • Format

   20.5 x 26 cm și 20.5 x 20.5 cm. Coperte cartonate.

  • Editura

   Curtea Veche

  • Anul apariției

   2019

  • ISBN

   978-606-44-0104-5 978-606-44-0105-2 978-606-44-0312-4 978-606-44-0314-8 978-606-44-0313-1 978-606-44-0315-5

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Completează emailul mai jos și îți vom trimite acest produs pe email, ca nu uiți de el
Trimite
Pachet 6 cărți FRAMtastice

6 volume cartonate cu 18 povești ilustrate.
Recomandate pentru copiii de peste 2 ani.
Transport gratuit.

Îți dorești să îi oferi copilului tău o educație completă, pe plan cognitiv și emoțional?

Pentru cei mici, natura, obiectele și ființele care îi înconjoară, emoțiile pe care le simt, stările pe care le traversează sunt adevărate surse de uimire. Fiecare zi este presărată cu situații de viață care îi iau prin surprindere. Uneori intervine ceea ce numim tantrum, acel vulcan de trăiri copleșitoare. Poveștile educative cu Fram au fost create în acord cu nevoile complexe și cu nivelul de înțelegere pe care îl au preșcolarii isteți și curioși.

Pachetul cuprinde 6 cărți cu 18 povestiri,  care pot constitui nucleul unei mini-biblioteci: 2 volume Aventurile lui Fram, ursul polar – adaptarea modernă a romanului original de Cezar Petrescu –, 2 cărți despre culori, forme, fructe și legume din seria „Fram Educațional” și cele 2 cărți din seria „Fram – Dezvoltare emoțională”, despre adaptarea la grădiniță și formarea inteligenței emoționale.

Înainte pe firul poveștii!

Aventurile lui Fram, ursul polar, Cartea I și Cartea a II-a – 10 povești

Romanul original este adaptat și repovestit de Adrian Barbu într-un stil jucăuș, modern. Ilustrațiile pline de dinamism și culoare semnate de Alexandra Abagiu vin în completarea textului. Cele 2 volume cuprind în total 10 povești pentru copii, pe care li le puteți citi prima dată la 2 ani, revenind apoi la 3, 4 și 5 ani, pentru ca la 6 ani să le poată descoperi singuri, literă cu literă. Orice vârstă ar avea cei mici, aceste cărți sunt astfel concepute încât să le mențină interesul viu pe tot parcursul lecturii.

Acțiunea începe în peștera întunecată de pe tărâmul ghețurilor, în care Fram vine pe lume. Episoadele marcate de frumusețea vieții în sălbăticie sunt urmate de călătoria spre lumea oamenilor. Îl așteaptă apoi o serie de întâlniri surprinzătoare, situații neprevăzute și… decizia de a răspunde pentru totdeauna chemării Nordului. Însă, dată întors în locurile natale, Fram înțelege că niciodată nu trebuie să spui „niciodată”.

Fiecare poveste se încheie cu o secțiune „Știați că?”. Aventurile iau așadar câte o binemeritată pauză, pentru a face loc informațiilor despre cele mai interesante locuri de pe Glob, despre obiceiurile diverselor comunități și despre viața animalelor.

Fram în lumea culorilor și a formelor – 2 povești

Cartea reunește 2 povești educative în versuri menite să le prezinte copiilor caracteristicile de formă și culoare ale lumii în care trăim. Pentru început, cei mici descoperă culorile printr-o întâmplare izvorâtă direct din vârful baghetei fermecate. Acțiunea se petrece într-un loc misterios: culisele unui spectacol de magie. În continuare, sunt invitați să îi însoțească pe Fram și pe prietenii lui în toate momentele mai puțin obișnuitei zile de naștere a simpaticului ursuleț. Suspansul crește pe măsură ce își fac apariția în poveste cercuri, pătrate, romburi și dreptunghiuri jucăușe.

Fram în lumea fructelor și a legumelor –  2 povești

Drumul cunoașterii ajunge pe tărâm culinar, prin intermediul celor 2 povești educative în versuri din acest volum. Fram și prietenii lui participă la Festivalul Fructelor, ocazie cu care copiii învață cum arată și ce arome au atât fructele locale, cât și deliciile exotice. Ingredientul secret al acțiunii: un client misterios.

Tema celei de-a doua povești este concursul pentru „Cea mai mare mâncare de legume”. Fram, Ulmo, Poli, Hopi, Arpi și Rina se organizează temeinic și pornesc spre cămară, grădină sau piață. Cu toții sunt hotărâți să câștige premiul cel mare, o excursie pe insula Madagascar. La un moment dat, sorții pare că le sunt potrivnici, dar soluția salvatoare le bate la ușă.

 

Fram la grădiniță și bullyingul –  2 povești

Ursulețul Fram și Ana se pregătesc pentru grădiniță sub atenta supraveghere a mamei. A doua zi, pornesc spre destinație în ritmul muzicii. Acțiunea descrie toate etapele: sosirea, întâlnirea cu educatoarea, acomodarea cu ceilalți copii, joaca, masa, obiceiurile specifice. Accentul cade pe dezvoltarea capacității de adaptare la nou, dar și pe strategiile de dezamorsare a fricii de abandon inerente oricărei despărțiri temporare de mamă. Pe scurt, tot ceea ce presupune procesul de adaptare la grădiniță.

A doua parte a cărții prezintă cum se desfășoară fenomenul bullyingului și oferă rezolvările potrivite pentru astfel de dificultăți. Povestirile sunt însoțite de sfaturile pentru părinți și recomandările de activități ale autoarei Irina Forgaciu, psiholog și terapeut specializat în lucrul cu copiii.

Fram în lumea emoțiilor și a întunericului –  2 povești

Copiii vor explora o paletă largă de emoții și trăiri, de la uimire, bucurie, nerăbdare până la teamă, furie și tristețe alături de Fram și de Ana, în mijlocul naturii verzi. Așa se dezvoltă inteligența emoțională. Picnicul este marcat de o apariție-surpriză a unui animăluț simpatic și de un eveniment neprevăzut declanșat de fenomenele naturii.

A doua povestire este dedicată întâlnirii cu domnul Negrilă. Din cauză că se confruntă cu frica de întuneric, Fram are dificultăți în a adormi. Mama este cea care reușește să alunge monstruleții și fantomele cu ajutorul imaginației, al umorului și al comunicării deschise. Și aceste 2 povestiri sunt completate de explicații și recomandări pentru părinți semnate de psihologul Irina Forgaciu.

-
+
Categorie: