Pachet dezvoltare emoțională

93.30 lei

-
+
 • Informații
  • Număr de pagini

   120 + 144. Ilustratii color

  • Format

   20.5 x 26 cm. Coperta cartonată.

  • ISBN

   978-606-44-0313-1 și 978-606-44-0315-5

  • Editura

   Curtea Veche

  • Anul apariției

   2018

 • Despre autor

  Irina Nikolaus (Forgaciu) mărturisește că psihologia a devenit un stil de viață pentru ea. La cabinetul de psihoterapie din Cluj, dar și prin intermediul workshop-urilor pe care le organizează și al cărților pe care le scrie, îi învață atât pe copii, cât și pe adulți, că fericirea și împlinirea reprezintă stări de normalitate.
  Cărțile cu Fram din seria de dezvoltare emoțională răspund cu multă delicatețe marilor provocări din viața celor mici. Și au un singur neajuns, faptul că nu le pot transmite cititorilor și vocea blândă și prietenoasă a Irinei.

 • Ilustratoare

  Alexandra Abagiu este o artistă care a absolvit secția Grafică din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Înainte să devină ilustratoarea lui Fram, avea senzația că gheparzii și dinozaurii sunt animalele cu care se împacă cel mai bine pe hârtie. Dar, într-o bună zi, ilustratorii din birourile Deveo Studio au schițat modul în care își imaginau că ar trebui să arate cel mai simpatic urs polar din lume. S-a decis în unanimitate că stilul ei este cel care i se potrivește ca un fular lui Fram.

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Completează emailul mai jos și îți vom trimite acest produs pe email, ca nu uiți de el
Trimite
Îți dorești ca puiul tău să se bucure de beneficiile formării emoționale adecvate pentru vârsta lui?

4 povestiri pline de descoperiri minunate în 144+120 de pagini ilustrate color.
Recomandate pentru copiii de 2-5 ani.

Acceptarea diverselor stări, frica de întuneric, nevoia de integrare, capacitatea de adaptare la nou și strategiile de descurajare a bullyingului reprezintă teme esențiale în dezvoltarea pe plan sufletesc și social a celor mici.

De aceea, psihologul Irina Nikolaus (Forgaciu), specializată în lucrul cu copiii, a creat seria „Fram Emoțional” special pentru preșcolari. Pachetul reunește primele 2 cărți apărute în această serie. Cu ajutorul lor, copiii explorează mereu surprinzătoarea lume a emoțiilor.

Cum contribuie cărțile din acest pachet la echilibrul sufletesc al copilului tău.

În primul rând, cele 2 cărți semnate de Irina Nikolaus (Forgaciu) cuprind ABC-ul emoțiilor, esențial pentru startul în viață. Ele oferă informații fundamentale de igienă emoțională, completate de exerciții utile și antrenante. Copiii învață să recunoască și să înțeleagă emoțiile. Descoperă cum pot depăși frica de întuneric. Află tot ceea ce este necesar pentru a se putea integra într-un grup și a se bucura de toate beneficiile socializării. De asemenea, vor ști cum prevină sau cum să gestioneze eventualele episoade de bullying, care îi pot pune în dificultate pe prietenii și colegii lor sau chiar pe ei înșiși.

În al doilea rând, copiii vor acumula aceste informații purtați de firul unor povestiri fascinante. Textele înfățișează o atmosferă caldă, se mândresc cu un ton prietenos și cu cele mai expresive ilustrații.

Dar experiența de lectură nu ar fi completă fără jocurile, exercițiile de observație și sugestiile de teme de discuție recomandate de Irina! În plus, autoarea le-a dedicat și părinților o secțiune specială, la finalul cărților, cu sfaturi practice.

Pe firul poveștii
Fiecare carte cuprinde câte două povestiri care reproduc contexte familiare și creează cadrul ideal în care copiii pot descoperi alături de părinții lor fiecare situație.

Fram în lumea emoțiilor și a întunericului surprinde în prima parte toate aspectele unei zile minunate la iarbă verde. Fiecare moment de pregătire, drumul prin natură, picnicul marcat de o apariție-surpriză și de un eveniment neprevăzut, plus drumul de întoarcere reprezintă tot atâtea ocazii pentru a explora întreaga paletă de emoții și trăiri. A doua povestire este dedicată întâlnirii cu domnul Negrilă. Fram începe prin a se teme de întuneric și ajunge la liniște și acceptare datorită soluțiilor creative, umorului și comunicării eficiente cu mama.

Fram la grădiniță spune povestea adaptării ursulețului Fram la tot ceea ce presupune viața în mijlocul unui grup de copii veseli și, de ce nu, gălăgioși. Acțiunea urmărește toate momentele: pregătirea de grădiniță, sosirea, desfășurarea activităților și finalul zilei. Accentul cade pe dezvoltarea capacității de adaptare la nou, dar și pe strategiile de dezamorsare a fricii de abandon inerente oricărei despărțiri temporare de mamă. A doua parte a cărții prezintă cum se desfășoară fenomenul bullyingului la grădiniță și oferă rezolvările potrivite pentru astfel de dificultăți.

-
+