- 30% Bestseller

Fram la grădiniță și bullyingul

35.00 lei

-
+

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Iți vom trimite detaliile acestui produs pe email, că să îl poți comanda când îl dorești
Trimite
O lecție de adaptare și prietenie pentru micuții preșcolari

2 povestiri pline de descoperiri minunate în 144 de pagini ilustrate color.
Recomandate pentru copiii de 2-5 ani.

Numai cine nu a fost niciodată copil mic nu știe că viața la grădiniță este presărată cu tot soiul de provocări. Noua rutină poate deveni obositoare, solicitantă, chiar dificilă, atât pentru copii, cât și pentru părinți. În plus, în colectivitate crește riscul confruntării cu micile răutăți.
Fram își ia ghiozdănelul în spate și îi însoțește pe copii în această superaventură. Psihologul Irina Forgaciu îți oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a-l ajuta pe copilul tău să se adapteze lin și cu bucurie la grădiniță, dar și să facă față bullying-ului.

De ce să îi citești copilului tău această carte de dezvoltare emoțională

Știi deja că nu este chiar simplu să te obișnuiești într-un mediu diferit, la un nou loc de muncă sau într-un grup de oameni necunoscuți.
Fără îndoială, intrarea la grădiniță presupune o schimbare importantă. Copiii de 2-4 ani care au trăit până acum în cuibul restrâns și protector al familiei se află în fața unei provocări majore.
Se modifică programul zilnic, se formează noi obiceiuri și crește gradul de autonomie. Nu vei mai fi mereu lângă el și își va petrece o parte din zi printre străini, într-un grup mare de copii veseli și gălăgioși.
În plus, statisticile arată că în țara noastră apar din ce în ce mai multe cazuri de bullying, inclusiv în rândul preșcolarilor, iar consecințele psiho-emoționale sunt foarte serioase. Din păcate, și copiii pot suferi de depresie din astfel de motive, nu numai adulții.
Cât de grozav ar fi ca micuțul tău să se adapteze cât mai ușor la această etapă din viața lui? De asemenea, îi va fi de mare ajutor să învețe cum să prevină cazurile de bullying sau să depășească emoțiile negative pe care le presupun interacțiunile neplăcute cu ceilalți copii.

Metoda creativă și eficientă a psihologului Irina Forgaciu

Cartea Irinei Forgaciu se adresează atât copiilor care încep grădinița, cât și părinților, bunicilor sau altor adulți care le sunt alături în această perioadă.
Prima povestire este concepută pentru a-i ajuta pe cei mici să aibă o reprezentare mentală fidelă a ceea ce urmează să se întâmple zi de zi la grădiniță.
A doua povestire inclusă în carte îi ajută să își dezvolte un scut emoțional puternic, pentru a trece peste situațiile dificile care se ivesc în relațiile cu colegii. Ingredientele-cheie sunt încrederea în sine și abilitățile sociale.
Întâmplările au o structură realistă, iar soluțiile propuse sunt pline de candoare. Jocurile, exercițiile de observație și sugestiile de teme pe care le poți aborda în discuția cu copilul transformă experiența de lectură într-o activitate interactivă.
Irina a inclus la finalul cărții o secțiune specială pentru părinți. Aceasta cuprinde sfaturi practice și recomandări punctuale care te pregătesc pentru a-i oferi micuțului tău tot sprijinul de care are nevoie. De asemenea, acest capitol este foarte util și pentru cadrele didactice.

La ce schimbări în bine să te aștepți după ce citiți împreună cartea

Copilul tău va învăța să se integreze într-un grup și să se adapteze la viața de preșcolar.
Socializarea timpurie este cât se poate de benefică pentru cei mici. Fricii de necunoscut îi vor lua loc entuziasmul și curiozitatea.
Va descoperi că poate face lucruri de care nu știa că este capabil: să stea singur pe scăunel, să se hrănească singur cu tacâmurile, să aibă grijă de lucrurile personale.
Va ști cum să prevină și să gestioneze eventualele episoade de bullying a căror victimă poate fi un coleg sau chiar el însuși.
Mai mult decât atât, lectura acestui volum îl va aduce mai aproape de lumea cărților. Activitățile conexe îl vor ajuta să își dezvolte imaginația, capacitatea de concentrare și abilitățile de comunicare.
Cartea în sine, ca obiect, este o construcție rezistentă. Copertele sunt cartonate, cromatica intensă, iar paginile interioare rezistente, deci poate fi răsfoită și manevrată cu ușurință.

Prima povestire. Adaptarea ursulețului Fram la grădiniță

Fram și Ana sunt prieteni, locuiesc împreună și au o sumedenie de lucruri în comun. Inclusiv faptul că a doua zi de dimineață pornesc amândoi într-o nouă aventură. Mama se joacă și vorbește cu ei, pregătindu-i pentru orele pe care le vor petrece despărțiți.
Dimineața începe cu energie și voie bună, acasă și pe drum spre grădiniță. Mama îi introduce în această lume fascinantă, după care Fram și Ana își petrec timpul alături de ceilalți copii și de doamna educatoare Daniela.
„Cartea ar fi indicat să-i fie citită copilului cu minimum două săptămâni înainte de începerea grădiniței, în fiecare seară. Lectura va continua și după ce începe grădinița”, recomandă psihologul Irina Forgaciu.

A doua povestire. Confruntarea cu fenomenul bullying-ului

Fram este tare bucuros că merge la școala animalelor, dar nu se întoarce mereu acasă cu aceeași stare de bine. Ba chiar într-o zi îi vine să plângă, atât este de supărat.
Soția Căpitanului, o adevărată mamă pentru el, îl asigură că părinții sunt cei mai buni prieteni ai copiilor și îl ascultă cu inima deschisă. Ursulețul polar îi povestește că unii copii îl necăjesc, iar acest lucru îl afectează. Mama îl îmbrățișează și îi oferă toate sfaturile de care are nevoie pentru a depăși cu bine momentul.
„Această parte a cărții este utilă atât pentru prevenirea fenomenului de bullying în cazul propriului copil, cât și pentru înlăturarea suferinței emoționale în cazul în care acesta este deja victimă, fiind un instrument valoros atât pentru copii, cât și pentru părinți şi profesori”, punctează autoarea Irina Forgaciu.

  • Informații
    • Numar povesti

      2 povesti.

    • Interior

      144 de pagini color.

    • Format

      20.5 x 20.5 cm. Copertă cartonată

    • ISBN

      978-606-44-0315-5

    • Editura

      Curtea Veche

    • Anul apariției

      2019

  • Seria "Fram emoțional"

    Fram la grădiniță a apărut la Editura Curtea Veche sub umbrela „Fram Emoțional”, alături de cartea Fram în lumea emoțiilor și a întunericului. Seria se adresează copiilor de peste 2 ani și aduce în universul lor informații și exerciții valoroase din domeniul dezvoltării emoționale.
    Fiecare carte cuprinde câte două povestiri care reproduc situații familiare și creează cadrul ideal în care părinții pot explora alături de copiii lor surprinzătoarea lume a emoțiilor. Acceptarea stărilor prin care trecem, frica de întuneric, nevoia de integrare, capacitatea de adaptare la nou și bullying-ul sunt principalele teme abordate în cadrul seriei.

  • Autoare

    Irina Forgaciu mărturisește că psihologia a devenit un stil de viață pentru ea. La cabinetul de psihoterapie din Cluj, dar și prin intermediul workshop-urilor pe care le organizează și al cărților pe care le scrie, îi învață atât pe copii, cât și pe adulți, că fericirea și împlinirea reprezintă stări de normalitate.
    Cărțile cu Fram din seria de dezvoltare emoțională răspund cu multă delicatețe marilor provocări din viața celor mici. Și au un singur neajuns, faptul că nu le pot transmite cititorilor și vocea blândă și prietenoasă a Irinei.

  • Ilustratoare

    Alexandra Abagiu este o artistă care a absolvit secția Grafică din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Înainte să devină ilustratoarea lui Fram, avea senzația că gheparzii și dinozaurii sunt animalele cu care se împacă cel mai bine pe hârtie. Dar, într-o bună zi, ilustratorii din birourile Deveo Studio au schițat modul în care își imaginau că ar trebui să arate cel mai simpatic urs polar din lume. S-a decis în unanimitate că stilul ei este cel care i se potrivește ca un fular lui Fram.

-
+
SKU: GradiSKU Categorie: Etichete: , , ,