- 12% Bestseller

Fram – Începe școala!

35.00 lei

-
+

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Iți vom trimite detaliile acestui produs pe email, că să îl poți comanda când îl dorești
Trimite

Începerea școlii poate fi o aventură fascinantă în care juniorul pornește cu un pachet de așteptări realiste, cu visuri și cu o nestăvilită poftă de noi descoperiri. O parte dintre copii sunt nerăbdători și curioși cu privire la ceea ce urmează. Alții pur și simplu se tem de schimbare. Însă cu toții au nevoie să fie ghidați cu blândețe și tenacitate către viața de școlar. Și, poate nu te-ai fi așteptat, dar un strop de îndrumare te va ajuta și pe tine să îți depășești grijile și să îi oferi micuțului tău sprijinul necesar.    

Cartea vi se potrivește de minune dacă:

        Copilul tău urmează să meargă la școală anul acesta sau este în ultimul an de grădiniță;

        A intrat deja la școală și are dificultăți de adaptare;

        Se simte neliniștit și temător cu gândul la nou și necunoscut, la lucrurile pe care trebuie să le facă diferit de acum;

        Are anumite dificultăți în a-și exprima emoțiile sau în a descrie aspectele care îl preocupă;

        Își schimbă comportamentul alimentar, obiceiurile de somn sau de joacă ori se plânge de dureri de stomac înainte de mersul la școală;

        Te frămânți și simți chiar tu că te copleșesc spaimele și emoțiile. 

56 de pagini de poveste pentru o dezvoltare emoțională armonioasă

Fram începe școala! este o carte de ficțiune dublată de un ghid atent construit pentru a oferi suportul psihologic și emoțional adecvat noilor începuturi în viață. La povestea cu detalii realiste, accente de umor și momente de o extraordinară tandrețe se adaugă observații, recomandări, exerciții și tehnici de-a dreptul revelatoare.

Toate au luat naștere din condeiul delicat și din vasta experiență profesională a psiholoagei Cristina Buja. Ilustrațiile atractive, grafica plină de dinamism și formatul prietenos sunt acele tușe care transformă volumul într-un partener ideal pentru orele de lectură.    

Se recomandă copiilor de peste 5 ani.

Începerea școlii nu este o provocare ce îl privește exclusiv pe copil. Reprezintă debutul unei călătorii la care participă activ întreaga familie. Majoritatea copiilor se adaptează cu ușurință la școală, dacă se bucură de încurajarea părinților și au parte de o pregătire adecvată.

Ca adult, ție îți revine responsabilitatea de a-i fi alături. Atât de simplu în aparență, dar este de fapt o sarcină tare complexă! Cu ajutorul acestei cărți, înveți cum să privești lucrurile din perspectiva copilului. Cum să îți arăți cu răbdare și cu blândețe deplina disponibilitate. Cum să îi sădești și să îi consolidezi încrederea în forțele proprii.

Un rezumat al poveștii

Astăzi nu este o zi ca oricare alta. Nu numai că s-a trezit înaintea mamei sale, dar prima oră a dimineții îl găsește pe Fram absorbit de o activitate surprinzătoare. Concentrat asupra calendarului, numără zilele care au rămas până va merge la școală.

Între el și Mama se naște o discuție captivantă despre momentul mult așteptat. Împreună, parcurg o serie de subiecte privind clasa, colegii, învățătoarea, pauzele, regulile de comportament și de relaționare. Apoi intră în scenă Tata, pregătit și el să răspundă curiozităților lui Fram și să îi povestească ce urmează să învețe la școală.

Părinții vorbesc deschis cu el și despre șoriceii din stomac, căci emoțiile sunt o parte importantă a procesului de adaptare.

Întreaga familie pune apoi la punct planul detaliat pentru prima zi de școală. Oare ce propunere îl va face pe Fram să țopăie de bucurie și să exclame că este o idee genială?

Care este contribuția lui Fram

Fram se mândrește că știe cum să facă primul pas pentru legarea unei prietenii. Nu ascunde faptul că este simpatic și isteț. Se amuză imitând în oglindă expresia serioasă a unui adult. Iubește zăpada colorată (ce metaforă poate fi mai frumoasă pentru înghețată?) și îl preocupă dacă va avea voie să se răsfețe cu acest desert delicios în timpul orelor de la școală.

Ursulețul cu papion și cu zâmbetul larg cât ziua polară a devenit prietenul tuturor copiilor, grație noilor serii de povești care îl au în prim plan.

Cei mici se pot identifica ușor cu emoțiile, pasiunile și descoperirile lui. Îl privesc în mod natural ca pe un model demn de urmat. Iar învățămintele prețioase și activitățile inspirate de un personaj atât de îndrăgit sunt mai simplu de asimilat și de pus în practică.  

 • Informații
  • Numar povesti

   o poveste ilustrata color.

  • Interior

   56 de pagini ilustrate color.

  • Format

   20.5 x 26 cm. Copertă cartonată.

  • ISBN

   978-606-44-0104-5

  • Editura

   Deveo Media

  • Anul apariției

   2021

 • Despre autor

  Cristina Buja este psiholog. Sau, așa cum spune băiatul ei, „vorbește cu oamenii când îi doare sufletul”.

  Este licențiată în Psihologie și în Asistență Socială. A absolvit masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei” și a parcurs un program de formare în specializarea „Psihoterapia Integrativă a Traumei”.

  Trăiește și profesează cu convingerea că suntem cu toții făcuți să fim buni și să dăruim iubire. De asemenea, este fascinată de capacitatea psihicului uman de a se adapta și de a se reinventa, indiferent de provocările care îi ies în cale.

  Lucrează individual cu clienții în cadrul cabinetului de psihoterapie și susține module de educație parentală. De asemenea, a pus bazele unui proiect de formare a personalului din mediul educațional pentru dezvoltarea emoțională a copiilor cu care lucrează la clase sau în centrele de tip after school.

  Cartea Fram începe școala! este concepută în același spirit al responsabilității adultului față de modul în care așteptările, emoțiile și dorințele copilului se reflectă în experiența școlară. Pentru începuturi fericite și școlari încrezători în forțele proprii! 

 • Ilustratoare

  Alexandra Abagiu este o artistă care a absolvit secția Grafică din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Înainte să devină ilustratoarea lui Fram, avea senzația că gheparzii și dinozaurii sunt animalele cu care se împacă cel mai bine pe hârtie. Dar, într-o bună zi, ilustratorii din birourile Deveo Studio au schițat modul în care își imaginau că ar trebui să arate cel mai simpatic urs polar din lume. S-a decis în unanimitate că stilul ei este cel care i se potrivește ca un fular lui Fram.

-
+
SKU: SCOALA Categorie: Etichete: , , , , , , , , ,