- 27%

Fram în lumea emoțiilor și a întunericului

35.00 lei

-
+

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Iți vom trimite detaliile acestui produs pe email, că să îl poți comanda când îl dorești
Trimite
De ce să îi citești copilului tău o carte de dezvoltare emoțională

2 povestiri pline de emoție în 120 de pagini ilustrate color.

Emoțiile ne copleșesc din prima zi a vieții. Dar nu ne naștem cu capacitatea de a le înțelege și de a le gestiona, ci ar fi bine să deprindem abilitățile necesare.
Cum ar fi să știi încă de la 2-3 ani să îți accepți supărarea, să îți explici frustrarea și să spui când îți este teamă?
Poate că unii sunt tentați să considere că dezvoltarea emoțională este un capriciu, însă tot mai multe studii arată că persoanele cu un grad ridicat de inteligență emoțională au satisfacții personale și profesionale mai mari.

 

Metoda creativă și eficientă a psihologului Irina Forgaciu

Irina Forgaciu a conceput această carte ca pe un instrument educativ, dar și distractiv, pe care te poți baza pentru a-l familiariza pe micuțul tău cu noțiuni fundamentale de igienă emoțională. Va afla cum să își recunoască și să își înțeleagă emoțiile. În plus, va reuși să își depășească frica de întuneric.
Cele două povestiri din carte descriu o atmosferă caldă, au un ton prietenos și reușesc să îmbrace intențiile didactice cu hainele frumoase ale stilului literar.
Experiența de lectură include jocuri, exerciții de observație și sugestii de teme pe care le poți aborda în discuția cu copilul.
De asemenea, Irina ți-a pregătit și ție o surpriză. La finalul cărții te așteaptă o secțiune special creată pentru părinți. Aceasta cuprinde sfaturi practice și recomandări punctuale care te ajută să navighezi cu iscusință pe firul poveștii.

 

O lecție de inteligență emoțională pentru copiii de peste 2 ani

Pentru mulți copii, întunericul este înfricoșător. În plus, în primii ani de viață nu știu cum să își gestioneze emoțiile: teama, supărarea, furia, nerăbdarea. Nu știu cum să reacționeze când le este frică, când își doresc ceva și nu pot avea. Aici intervin părinții, iar psihologul Irina Forgaciu și Fram le vin cu drag în ajutor.
Cel mai simpatic urs polar din lume îi invită pe cei mici într-o călătorie interioară fascinantă. Psihologul Irina Forgaciu îi ghidează cu delicatețe în lumea emoțiilor și îi ajută să-și învingă teama de întuneric.

La ce schimbări în bine să te aștepți după ce citiți împreună cartea

Copilul tău va învăța cum se numesc și cum se manifestă emoțiile de bază.
Va descoperi cum poate să facă față emoțiilor intense și care sunt comportamentele care îl ajută să se simtă în siguranță. Își va transforma imaginația într-un aliat de nădejde și va reuși să îl țină pe bau-bau la distanță prin forța propriei minți.
Nu în ultimul rând, acest volum îi va deschide apetitul pentru lectură și pentru noi aventuri frumos ilustrate.
Cartea în sine, ca obiect, este o construcție rezistentă. Copertele sunt cartonate, cromatica intensă, iar paginile interioare rezistente, deci poate fi răsfoită și manevrată cu plăcere.

Prima povestire. O zi minunată la iarbă verde

Fram și Ana, prietena lui, profită de vremea senină și pleacă la picnic. Dar excursia lor nu va fi deloc lipsită de surprize: coșul se dovedește a fi spart, se întâlnesc cu o cârtiță cam morocănoasă, ploaia intervine în peisaj. Cu alte cuvinte, tot atâtea ocazii pentru a scoate la iveală un întreg buchet de emoții: bucurie, tristețe, furie, frică, uimire, iubire, dezamăgire.
„Este foarte important să învățăm copilul să își accepte toată gama de emoții, fiindcă ele au un scop adaptativ, adică «îi vor binele»”, punctează Irina Forgaciu, autoarea cărții.

A doua povestire. Confruntarea cu întunericul

După ce se stinge lumina în camera lui Fram din casa Căpitanului, un lup, un bau-bau, un pirat, poate chiar niște fantome se trezesc la viață și îl sperie pe puiul de urs polar. Soția Căpitanului ascultă cu atenție poveștile micuțului înspăimântat și îi arată o sumedenie de trucuri cu ajutorul cărora poate planta în interiorul lui sentimentul de siguranță. Ba chiar se poate împrieteni cu domnul Negrilă.
„Anxietatea copilului crește odată cu lăsarea serii. Micuțul are nevoie de o reinterpretare prietenoasă a lucrurilor și situațiilor de care se teme. Întunericul poate fi blând, amuzant, benefic, liniștitor”, consideră psihologul Irina Forgaciu.

 • Informații
  • Interior

   120 de pagini color.

  • Număr de povesti

   2 povesti.

  • Format

   20.5 x 20.5 cm. Copertă cartonată.

  • ISBN

   978-606-44-0313-1

  • Editura

   Curtea Veche

  • Anul apariției

   2019

 • Seria "Fram emoțional"

  Fram în lumea emoțiilor și a întunericului a apărut la Editura Curtea Veche sub umbrela „Fram Emoțional”, alături de cartea Fram la grădiniță. Seria se adresează copiilor de peste 2 ani și aduce în universul lor informații și exerciții valoroase din domeniul dezvoltării emoționale.
  Fiecare carte cuprinde câte două povestiri care reproduc situații familiare și creează cadrul ideal în care părinții pot explora alături de copiii lor surprinzătoarea lume a emoțiilor. Acceptarea stărilor prin care trecem, frica de întuneric, nevoia de integrare, capacitatea de adaptare la nou și bullyingul sunt principalele teme abordate în cadrul seriei.

 • Autoare

  Irina Forgaciu mărturisește că psihologia a devenit un stil de viață pentru ea. La cabinetul de psihoterapie din Cluj, dar și prin intermediul workshop-urilor pe care le organizează și al cărților pe care le scrie, îi învață atât pe copii, cât și pe adulți, că fericirea și împlinirea reprezintă stări de normalitate.
  Cărțile cu Fram din seria de dezvoltare emoțională răspund cu multă delicatețe marilor provocări din viața celor mici. Și au un singur neajuns, faptul că nu le pot transmite cititorilor și vocea blândă și prietenoasă a Irinei.

 • Ilustratoare

  Alexandra Abagiu este o artistă care a absolvit secția Grafică din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Înainte să devină ilustratoarea lui Fram, avea senzația că gheparzii și dinozaurii sunt animalele cu care se împacă cel mai bine pe hârtie. Dar, într-o bună zi, ilustratorii din birourile Deveo Studio au schițat modul în care își imaginau că ar trebui să arate cel mai simpatic urs polar din lume. S-a decis în unanimitate că stilul ei este cel care i se potrivește ca un fular lui Fram.

-
+
SKU: Emotii Categorie: