Informații suplimentare
Numar povesti | |
---|---|
o poveste ilustrata color. |
|
Interior | |
76 de pagini ilustrate color. |
|
Format | |
20.5 x 26 cm. Copertă cartonată. |
|
ISBN | |
978-606-44-0104-5 |
|
Editura | |
Deveo Media |
|
Anul apariției | |
2022 |
35.00 lei
Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.
Familia se schimbă, dragostea rămâne
Pentru copil, divorțul sau separarea părinților este una dintre situațiile de viață cu cel mai mare potențial traumatizant și atrage după sine un proces natural de doliu. Vorbim despre doliu nu numai când moare cineva, ci și când ceva important se pierde pentru totdeauna. În cazul acesta, dispare familia în formula sa cunoscută . Sănătatea și dezvoltarea emoțională armonioasă a copilului depind în mod direct de modul în care reusesti să gestionezi întreaga situație.
Cel mic își poate exterioriza emoțiile sau le poate păstra captive în universul său interior. Poate întâmpina situația cu furie, tristețe, frică sau o poate accepta și se poate simți aparent ușurat. De asemenea, pot coexista sau se pot succede sentimente conflictuale și manifestări aflate la poli opuși. Indiferent care este cazul vostru, copilul are nevoie de un puternic sprijin emoțional, iar tu ai nevoie să îți depășești grijile, pentru a-i putea oferi suportul necesar.
– Ai început să discuți cu partenerul tău despre un eventual divorț sau o separare, dar nu i-ați comunicat încă decizia celui mic;
– A intervenit deja momentul rupturii, iar copilul este conștient de ceea ce se întâmplă;
– Te desparți de partenerul tău în condiții pașnice, acceptate de amândoi, și vă propuneți să vă creșteți împreună copilul, într-un mod care să pună pe primul plan sănătatea și dezvoltarea lui;
– Treci printr-un proces dificil de divorț sau separare și nu ai ajuns la o înțelegere cu partenerul tău privind modul în care îl veți crește și îl veți sprijini în viitor pe cel mic;
– Copilul tău simte furie, durere, tristețe, dezamăgire cu privire la decizia voastră, iar aceste emoții îi afectează sănătatea, comportamentul și starea de spirit;
– Copilul tău se simte responsabil, chiar vinovat de despărțirea părinților, și speră că vă veți împăca sau încearcă să repare relația voastră;
– Simți chiar tu că te copleșeșesc grijile și te apasă vinovăția referitor la modul în care divorțul îl afectează pe cel mic;
– Nu ești tu persoana afectată de divorț, ci alți membri ai familiei sau prieteni, și îți dorești să le fii alături atât părinților, cât și copilului lor.
76 de pagini de poveste, joc și iubire necondiționată
Fram și Bumbic cel cu două case este, mai mult decât o poveste delicată și frumoasă, o carte cu un puternic efect terapeutic, bazată pe vasta experiență profesională în lucrul cu copiii și părinții a psiholoagei Cristina Buja.
Te bucuri astfel de un pachet educațional complet:
Povestea cu Fram și Bumbic, cele două personaje principale simpatice și jucăușe, este scrisă fermecător și ilustrată atractiv. Totul pentru a-l captiva și îndruma pe cel mic. Și, de ce nu, pentru a-i oferi în același timp o sursă de distracție și amuzament.
Ghidul psihologic practic și detaliat ți se adresează direct și îți oferă instrumentele și resursele necesare pentru a înțelege și a face față situației cu blândețe, empatie și consecvență. Aici vei găsi inclusiv recomandări concrete pentru gestionarea momentelor survenite în procesul despărțirii care sunt cele mai vulnerabile pentru copil.
Sugestiile de jocuri și activități creative sunt menite să transpună spiritul poveștii și recomandările psihologului dincolo de paginile cărții, susținând conexiunea cu copilul și vindecarea emoțională.
Cartea în sine are un format prietenos, copertă cartonată și este realizată în condiții grafice de cea mai bună calitate.
Beneficiile de care te bucuri în urma lecturii:
– Îi oferi copilului tău suportul psihologic și emoțional adecvat perioadei dificile pe care o traversează.
– Sădești în relația dintre tine și cel mic sentimentul neprețuit de predictibilitate și stabilitate.
– Descoperi cum să comunici cu răbdare și blândețe cu copilul în momentele delicate și să îți arăți deplina disponibilitate.
– Afli cum poți să îți ajuți copilul să devină rezilient și să se simtă încrezător în el însuși chiar și în situații-limită.
– Înveți să privești lucrurile din perspectiva copilului și să îl inspiri să își normalizeze trăirile, să comunice deschis despre ceea ce îl preocupă.
– Îți recapeți stabilitatea emoțională și psihologică, pentru a-i putea oferi la rândul tău celui mic același tip de echilibru.
– Înveți să impui reguli clare și blânde în relația cu copilul și să te asiguri că sunt înțelese și respectate.
– Primești un ghid n privința modului în care tu și partenerul tău puteți împărți timpului cu copilul, vă puteți asuma împreună responsabilitatea creșterii sale și vă puteți alinia stilurile partentale.
– Asimilezi o lecție esențială în contextul divorțului și descoperi cum o poți pune în practică: copilul are libertatea de a fi apropiat de ambii părinți, fără să fie nevoit să aleagă între ei.
Înveți cum să gestionezi toate momentele tensionate și dificile din procesul de divorț sau separare:
– ultima perioadă a relației,
– comunicarea veștii divorțului,
– stabilirea aranjamentelor pentru viitor (cu cine locuiește copilul, care este programul de vizită, cine se mută etc.),
– începutul trăitului în două locuri diferite,
– comunicarea veștii către prieteni și colegi,
– desfășurarea sărbătorilor și a evenimentelor speciale,
– momentul în care cei doi părinți încep să se întâlnească cu alți parteneri.
Un rezumat al poveștii
Fram, cel mai simpatic urs polar din lume, are un prieten pe măsură: Bumbic, un pui de leu vorbăreț și jucăuș. Într-o zi de vară, discuția lor despre alegerea dintre înghețata cu vanilie pe de o parte și cea de fistic, lămâie sau ciocolată cu zmeură pe de altă parte se transformă într-un dialog deschis și fascinant despre emoții profunde și situații de viață neobișnuite. Treptat, Bumbic îi mărturisește lui Fram că… are două case.
Curiozitatea prietenului său îl determină pe Bumbic să îi dezvăluie detalii surprinzătoare din viața sa: unde locuiește, cum decurg vacanțele lui, dar și cum a început totul, cu părinții săi care erau atât de supărați, încât părea că au mereu sprâncenele unite. „Nu vom mai fi soț și soție, dar rămânem mami și tati.”
Povestea lui Bumbic este o poveste despre uimire, furie, tristețe, răzvrătire, dor. Treptat, se transformă într-o poveste despre acceptare și despre modul în care și-a găsit echilibrul între două case, două camere, două paturi, două seturi de reguli și două stiluri de viață. Mai presus de toate, domnește convingerea că singura iubire care rămâne pentru totdeauna este iubirea dintre copii și părinți.
Care este rolul lui Fram
Fram este eroul sensibil și minunat al copilăriei noastre. Iar noile serii de povești educative și de dezvoltare emoțională l-au transformat într-un personaj emblematic și pentru noua generație de copii.
În această carte despre o călătorie emoțională intensă – pe alocuri copleșitoare, pe alocuri plină de umor – lui îi revine partitura prietenului adevărat. Fram își ascultă prietenul cu interes, își exprimă deschis curiozitățile, manifestă deschidere și empatie. Reușeste să aducă în poveste acea plasă de siguranță de care orice copil sau adult are nevoie pentru a se simți acceptat și înțeles. Mai mult decât atât, reacțiile lui denotă umor, sensibilitate și căldură sufletească.
Copilul se poate regăsi în Bumbic, puiul de leu simpatic a cărui viață s-a transformat într-o aventură uimitoare. Comportamentul și reacțiile lui Fram îl inspiră să fie la rândul lui deschis și comunicativ cu ceea ce trăiește și simte. Descoperă că mereu va fi lângă el un alt suflet dornic să îl înțeleagă și să îl iubească necondiționat. Personajele poveștilor din Lumea lui Fram au acest dar de a se strecura în sufletul micilor cititori și de a sădi acolo un strop de înțelepciune – în acord cu vârsta – și o porție mare de bucurie.