- 22%

Aventurile lui Fram, ursul polar. Cartea a II-a

46.00 lei

-
+

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Iți vom trimite detaliile acestui produs pe email, că să îl poți comanda când îl dorești
Trimite
Recomandate pentru copiii de 2-7 ani

5 povești cu zâmbete și peripeții: adaptare specială pentru preșcolari după romanul original.

Ediție cu copertă cartonată și 242 de pagini ilustrate color.

Cei mici continuă să exploreze lumea lui Fram, ursul polar

Fram s-a mai rostogolit de trei ori și a devenit astfel eroul principal al celei de-a doua cărți de aventuri pentru copiii de 2-7 ani. Acțiunea primului volum semnat de Adrian Barbu continuă cu o serie de întâmplări fascinante la care iau parte cel mai simpatic urs polar și prietenii lui.
Datorită romanului lui Cezar Petrescu, Fram a ajuns în topul preferințelor multor generații de copii din țara noastră. Această adaptare modernă, cu texte ușor de înțeles și ilustrații captivante, se adresează micuților care fac acum primi pașii pe tărâmul cărților.

De ce să incluzi această carte pe lista primelor lecturi din viața celui mic

Ești în căutarea unor modele autentice și durabile pe care să te bazezi în educația și formarea puiului tău?
Fram se mândrește cu un istoric îndelungat, iar versiunea actuală a poveștii reflectă capacitatea de adaptare și de reinventare a îndrăgitului personaj.
Aventurile lui au acea candoare a literaturii clasice pentru copii și ocolesc tendința actuală de a introduce elemente realiste, greu de înțeles la vârste mici, în cărți, jocuri și desene animate.
În orice situație, Fram își păstrează aura de inocență sub semnul căreia ne dorim să își trăiască micuții noștri copilăria. Este curajos, dar fără tupeu. Plin de umor, dar fără să alunece în zona ironiilor acide.
Puiul de urs polar are multe trăsături de personalitate în comun cu puiul tău, de la curiozitate, entuziasm și pasiunea pentru noi descoperiri, până la ezitările și precauțiile inerente oricărui start în viață.
Cartea îmbracă forma unei povești contemporane despre valorile umane esențiale – bunătate, curaj, perseverență –, despre dragostea de familie și devotamentul față de prieteni. În limba norvegiană, „Fram” înseamnă „Înainte!”. Nici că se putea inventa un alt cuvânt care să surprindă cu atât de mare acuratețe spiritul lui cutezător.
Foarte important: Fram le transmite celor mici dragostea de natură, susține drepturile animalelor și promovează ideea că planeta are mare nevoie de grija noastră.

Din lumea oamenilor la Polul Nord și „Înainte!”

După ce pofta de aventură l-a purtat de pe tărâmurile de gheață până în mijlocul civilizației, Fram pornește din nou în călătorie. De data aceasta străbate cu vaporul oceanul fără margini în drum spre casă. Mireasma Nordului îl atrage ca un magnet. Printr-un salt eroic, salvează un cățeluș căzut peste bord, se răsfață cu un tort de înghețată și se împrietenește cu ceilalți pasageri.
Odată debarcat în locurile natale, Fram este nerăbdător să se bucure de toate aspectele vieții printre sloiuri de gheață. După câteva întâlniri și întâmplări neprevăzute, decide să regândească planul inițial, conform căruia considera că a venit aici în vacanță… pentru totdeauna.
Volumul cuprinde 5 astfel de povești cu intrigi surprinzătoare, momente de suspans, descrieri fermecătoare sau dialoguri poznașe. Imaginația celor mici se va da pe tobogan în compania atâtor ilustrații colorate și pline de dinamism.
Fiecare poveste se încheie cu o secțiune „Știați că?”. Astfel, aventura fantastică se transformă pe alocuri într-o incredibilă experiență de cunoaștere. Copiii vor descoperi toate secretele din viața urșilor polari, dar și a altor viețuitoare de la Oceanul Arctic, vor învăța lucruri noi despre fenomenele naturii și despre poporul inuit.
Psst! Povestea începe cu Aventurile lui Fram, ursul polar. Cartea a I.

 • Informații
  • Numar povesti

   5 povesti. Cea de-a doua parte.

  • Interior

   242 de pagini color

  • Format

   20.5 x 26 cm. Coperta cartonata.

  • ISBN

   978-606-44-0105-2

  • Editura

   Curtea Veche

  • Anul apariției

   2018

 • Despre autor

  Adrian Barbu a absolvit Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, secţia română-franceză, unde a și lucrat ulterior în calitate de asistent universitar. A urmat apoi Facultatea de Grafică din cadrul Universității de Artă şi Design Cluj-Napoca. Așa se explică faptul că Adrian jonglează de minune atât cu cuvintele, cât și cu ilustrațiile.

  A publicat o armată de benzi desenate și povești grafice în România, Statele Unite ale Americii și Australia. În 2014, a văzut lumina tiparului romanul său grafic Aripi de oțel (în două ediții: română și engleză), care a fost apoi tradus în limba cehă și publicat la Praga. De asemenea, sute de cărți pentru copii sau pentru publicul larg se mândresc cu ilustrații semnate de Adrian. El este autorul Aventurilor lui Fram, ursul polar, pe care le-a repovestit pentru copiii de 2-7 ani.

  Poate că tu ai obosit și simți nevoia să iei o pauză numai la gândul că ai putea avea o activitate atât de intensă, dar între timp Adrian ține un atelier de desen, BD şi animaţie, pentru a le transfera viitorilor artiști o parte dintre superputerile lui. Suplimentar, participă și la ateliere de teatru de păpuşi, actorie, pantomimă, jonglerie şi clowning sau terapie prin artă.

 • Ilustratoare

  Alexandra Abagiu este o artistă care a absolvit secția Grafică din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Înainte să devină ilustratoarea lui Fram, avea senzația că gheparzii și dinozaurii sunt animalele cu care se împacă cel mai bine pe hârtie. Dar, într-o bună zi, ilustratorii din birourile Deveo Studio au schițat modul în care își imaginau că ar trebui să arate cel mai simpatic urs polar din lume. S-a decis în unanimitate că stilul ei este cel care i se potrivește ca un fular lui Fram.

-
+
SKU: C2 Categorie: