- 27%

Aventurile lui Fram Cartea I (Ed.2)

39.99 lei

-
+

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Iți vom trimite detaliile acestui produs pe email, că să îl poți comanda când îl dorești
Trimite
Recomandate pentru copiii de 2-7 ani.

Primele 5 povești cu zâmbete și peripeții: adaptare specială pentru preșcolari după romanul original.
Ediția a 2-a cu copertă necartonată și 242 de pagini ilustrate color.

Include această carte pe lista primelor lecturi din viața celui mic

Ți-ar plăcea să clădești, special pentru puiul tău, un univers al copilăriei bazat pe modele autentice și durabile?
Fram are în spate o istorie îndelungată, dar versiunea lui modernă dovedește că a reușit să se reinventeze ca prin farmec.
Povestea lui readuce în pagină acea candoare a reperelor clasice, detașându-se de realismul uneori prea brutal pe care îl propun unele cărți, jocuri și desene actuale.
Fram are aura aceea de inocență pe care ne dorim să o prețuiască cei mici în procesul de creștere. Este curajos, dar fără tupeu. Plin de umor, dar fără să alunece în zona ironiilor acide.
Aventurile lui dau naștere unei povești contemporane despre valorile umane esențiale – bunătate, curaj, perseverență –, despre dragostea de familie și devotamentul față de prieteni. În limba norvegiană, „Fram” înseamnă „Înainte!”. Niciun alt cuvânt nu ar putea descrie mai bine spiritul dornic de noi descoperiri al puiului de urs polar.
Fram are darul de a reflecta toate fațetele personalității copiilor, de la nevoia permanentă de explorare și descoperire, până la ezitările și precauțiile inerente oricărui start în viață.

Mai mult decât atât, promovează dragostea pentru planeta pe care trăim, susține drepturile animalelor și nevoia imperioasă de a proteja natura.

Cei mici pășesc pe urmele lui Fram, cel mai simpatic urs polar

Fram, ursul polar, este cel mai cunoscut personaj pentru copii din literatura noastră. Generații întregi de elevi au ajuns să îndrăgească lectura datorită lui. Inspirată de romanul original al lui Cezar Petrescu, cartea de povești semnată de Adrian Barbu le face cunoștință copiilor de 2-7 ani cu acest personaj fantastic.
Fram s-a rostogolit de trei ori și s-a transformat într-un adevărat erou al zilelor noastre. Acum are o imagine fresh, o fire amuzantă și o voce pregătită să susțină mesajul verde al planetei albastre. Multe seri de acum înainte, aventurile lui vor face deliciul tuturor sesiunilor de lectură din familia ta.

De la Polul Nord în lumea oamenilor

Deși s-a născut într-o peșteră înghețată, blana confortabilă a mamei și firea ei caldă sunt primele amintiri ale puiului de urs polar. Treptat, pășește pe insula înconjurată de sloiuri și admiră aurora boreală, deprinde tainele vânătorii, se joacă și zburdă fericit.
Dar pofta de aventură îl va purta dincolo de tărâmul gheții. Va întâlni ființe care de care mai drăgălașe sau mai ciudate. Se va integra în lumea oamenilor și va cunoaște celebritatea. Pe parcurs, va lega multe prietenii și va întâmpina plin de curaj situațiile noi.
Volumul reunește 5 astfel de povești cu momente de suspans, descrieri emoționante sau dialoguri poznașe. Ilustrațiile dinamice și colorate vor porni toate rotițele imaginației celor mici.
Fiecare dintre cele 5 povești se încheie cu o secțiune „Știați că?”. Astfel, aventura fantastică se transformă pe alocuri într-o incredibilă experiență de cunoaștere. Copiii vor învăța despre noaptea polară și aurora boreală, despre exploratori celebri și eschimoși, despre locuri și monumente cu valoare istorică din toate colțurile lumii.
Psst! Povestea continuă în Aventurile lui Fram, ursul polar. Cartea a II-a.

 • Informații
  • Numar povesti

   Primele 5 povesti.

  • Interior

   242 de pagini color.

  • Format

   17x22cm - Copertă necartonată.

  • ISBN

   978-606-44-0104-5

  • Editura

   Curtea Veche

  • Anul apariției

   2021

 • Despre autor

  Adrian Barbu a absolvit Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, secţia română-franceză, unde a și lucrat ulterior în calitate de asistent universitar. A urmat apoi Facultatea de Grafică din cadrul Universității de Artă şi Design Cluj-Napoca. Așa se explică faptul că Adrian jonglează de minune atât cu cuvintele, cât și cu ilustrațiile.
  A publicat o armată de benzi desenate și povești grafice în România, Statele Unite ale Americii și Australia. În 2014, a văzut lumina tiparului romanul său grafic Aripi de oțel (în două ediții: română și engleză), care a fost apoi tradus în limba cehă și publicat la Praga. De asemenea, sute de cărți pentru copii sau pentru publicul larg se mândresc cu ilustrații semnate de Adrian. El este autorul Aventurilor lui Fram, ursul polar, pe care le-a repovestit pentru copiii de 2-7 ani.
  Poate că tu ai obosit și simți nevoia să iei o pauză numai la gândul că ai putea avea o activitate atât de intensă, dar între timp Adrian ține un atelier de desen, BD şi animaţie, pentru a le transfera viitorilor artiști o parte dintre superputerile lui. Suplimentar, participă și la ateliere de teatru de păpuşi, actorie, pantomimă, jonglerie şi clowning sau terapie prin artă.

 • Ilustratoare

  Alexandra Abagiu este o artistă care a absolvit secția Grafică din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Înainte să devină ilustratoarea lui Fram, avea senzația că gheparzii și dinozaurii sunt animalele cu care se împacă cel mai bine pe hârtie. Dar, într-o bună zi, ilustratorii din birourile Deveo Studio au schițat modul în care își imaginau că ar trebui să arate cel mai simpatic urs polar din lume. S-a decis în unanimitate că stilul ei este cel care i se potrivește ca un fular lui Fram.

-
+
SKU: C1-1 Categorie: