- 32% Bestseller

Pachet dezvoltare emoțională

119.00 lei

-
+

Trimite-mi acest produs pe email, ca să îmi amintesc de el.

Iți vom trimite detaliile acestui produs pe email, că să îl poți comanda când îl dorești
Trimite

ABC-ul dezvoltării emoționale pentru copii

Ajută-l pe copilul tău să scape de frici, să se adapteze ușor la grădiniță, să știe cum să reacționeze când e victima violenței verbale sau fizice și dezvoltă-i răbdarea, atenția, concentrarea

Dacă îți dorești ca puiul tău să se bucure de beneficiile formării emoționale adecvate pentru vârsta lui, pachetul Fram Emoțional este un must read.

Pachetul Dezvoltare Emoțională conține 4 cărți (în total, 6 povestiri) pline de lecții, idei, exerciții și descoperiri minunate în pagini ilustrate color. Scrise de expertul Irina Nikolaus (Forgaciu) si psiholog Cristina Buja.

Recomandate pentru copiii de 2-5 ani.

Cum contribuie cărțile din acest pachet la echilibrul sufletesc al copilului tău

Acceptarea diverselor stări, frica de întuneric, lipsa de răbdare sau de atenție, nevoia de integrare, capacitatea de adaptare la nou și strategiile de descurajare a bullyingului reprezintă teme esențiale în dezvoltarea pe plan sufletesc și social a celor mici.

De aceea, psihologul Irina Nikolaus (Forgaciu), specializată în lucrul cu copiii, a creat seria „Fram Emoțional” special pentru preșcolari. Pachetul reunește primele 3 cărți apărute în această serie. Cu ajutorul lor, copiii explorează mereu surprinzătoarea lume a emoțiilor.

În primul rând, cele 4 cărți semnate de Irina Nikolaus si Cristina Buja, cuprind ABC-ul emoțiilor, esențial pentru startul în viață.

Ele oferă informații fundamentale de igienă emoțională, completate de exerciții utile și antrenante.

Copiii învață să recunoască și să înțeleagă emoțiile. Descoperă cum pot depăși frica de întuneric.

Află tot ceea ce este necesar pentru a se putea integra într-un grup și a se bucura de toate beneficiile socializării. De asemenea, vor ști cum prevină sau cum să gestioneze eventualele episoade de bullying, care îi pot pune în dificultate pe prietenii și colegii lor sau chiar pe ei înșiși.

Copiii și părinții învață împreună cum pot avea mai multă răbdare, cum se pot concentra mai ușor timp îndelungat și își cresc atenția și disciplina.

În al doilea rând, copiii vor acumula aceste informații purtați de firul unor povestiri fascinante. Textele înfățișează o atmosferă caldă, se mândresc cu un ton prietenos și cu cele mai expresive ilustrații.

Dar experiența de lectură nu ar fi completă fără jocurile, exercițiile de observație și sugestiile de teme de discuție recomandate de Irina! În plus, autoarea le-a dedicat și părinților o secțiune specială, la finalul cărților, cu sfaturi practice.

Pe firul poveștii

Cărțile conțin povestiri care reproduc contexte familiare și creează cadrul ideal în care copiii pot descoperi alături de părinții lor fiecare situație.

Fram în lumea emoțiilor și a întunericului îi ajută pe copii să-și înțeleagă emoțiile, să le cunoască și să le gestioneze. De asemenea, ei află cum pot scăpa de frici. Cartea surprinde în prima parte toate aspectele unei zile minunate la iarbă verde. Fiecare moment de pregătire, drumul prin natură, picnicul marcat de o apariție-surpriză și de un eveniment neprevăzut, plus drumul de întoarcere reprezintă tot atâtea ocazii pentru a explora întreaga paletă de emoții și trăiri. A doua povestire este dedicată întâlnirii cu domnul Negrilă. Fram începe prin a se teme de întuneric și ajunge la liniște și acceptare datorită soluțiilor creative, umorului și comunicării eficiente cu mama.

Fram la grădiniță și bullyingul  e o carte esențială pentru pregătirea pentru prima zi de grădiniță și de școală. Prima poveste și exercițiile pe care le presupune îi ajută pe copiii mici să înțeleagă ce e grădinița, să scape de sentimentul de abandon și să se adapteze ușor și plăcut. Povestea cu care începe cartea e despre adaptarea ursulețului Fram la tot ceea ce presupune viața în mijlocul unui grup de copii veseli și, de ce nu, gălăgioși, la grădiniță.

Acțiunea urmărește toate momentele: pregătirea de grădiniță, sosirea, desfășurarea activităților și finalul zilei. Accentul cade pe dezvoltarea capacității de adaptare la nou, dar și pe strategiile de dezamorsare a fricii de abandon inerente oricărei despărțiri temporare de mamă. A doua parte a cărții prezintă cum se desfășoară fenomenul bullyingului la școală și oferă rezolvările potrivite pentru astfel de dificultăți. E o carte utilă atât în primii ani de colectivitate (2-4 ani), cât și mai târziu, după 4 ani, când fenomenele de bullying apar mai des printre copii (4-8 ani)

Fram și Petrișor, prietenul fără astâmpăr îi ajută pe copii să-și crească răbdarea, atenția, capacitatea de concentrare. Fram are un musafir, pe Petrișor. El este un prieten fără astâmpăr, care se plictisește repede de orice activitate interesantă.

La început, Fram este uimit și intrigat de rapiditatea cu care Petrișor își alege alte activități, renunțând repede la ceea ce părea interesant: ”Deja? Dar abia ce am început jocul de șah.” Totuși, în loc de respingere, Fram a ales o altă atitudine, mult mai prietenoasă și mai constructivă, ajutându-l pe Petrișor să se integreze în familie.

Fram – Începe școala! – Începerea școlii poate fi o aventură fascinantă în care juniorul pornește cu un pachet de așteptări realiste, cu visuri și cu o nestăvilită poftă de noi descoperiri. O parte dintre copii sunt nerăbdători și curioși cu privire la ceea ce urmează. Alții pur și simplu se tem de schimbare. Însă cu toții au nevoie să fie ghidați cu blândețe și tenacitate către viața de școlar. Și, poate nu te-ai fi așteptat, dar un strop de îndrumare te va ajuta și pe tine să îți depășești grijile și să îi oferi micuțului tău sprijinul necesar.

  • Informații
    • Număr de pagini

      120 + 144 + 76 + 80 Ilustratii color

    • Format

      20.5 x 26 cm. Coperta cartonată.

    • ISBN

      978-606-44-0313-1 și 978-606-44-0315-5

    • Editura

      Curtea Veche

    • Anul apariției

      2018; 2021;2022

  • Despre autor

    Irina Nikolaus (Forgaciu) mărturisește că psihologia a devenit un stil de viață pentru ea. La cabinetul de psihoterapie din Cluj, dar și prin intermediul workshop-urilor pe care le organizează și al cărților pe care le scrie, îi învață atât pe copii, cât și pe adulți, că fericirea și împlinirea reprezintă stări de normalitate.
    Cărțile cu Fram din seria de dezvoltare emoțională răspund cu multă delicatețe marilor provocări din viața celor mici. Și au un singur neajuns, faptul că nu le pot transmite cititorilor și vocea blândă și prietenoasă a Irinei.

  • Ilustratoare

    Alexandra Abagiu este o artistă care a absolvit secția Grafică din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Înainte să devină ilustratoarea lui Fram, avea senzația că gheparzii și dinozaurii sunt animalele cu care se împacă cel mai bine pe hârtie. Dar, într-o bună zi, ilustratorii din birourile Deveo Studio au schițat modul în care își imaginau că ar trebui să arate cel mai simpatic urs polar din lume. S-a decis în unanimitate că stilul ei este cel care i se potrivește ca un fular lui Fram.

-
+