Antrenează răbdarea, disciplina și crește capacitate de concentrare a copilului tău

Cartea „Fram și Petrișor, prietenul fără astâmpăr” e pentru tine dacă:

 
 • Copilul tău trece repede de la o activitate la alta
 • Uneori nu are răbdare, alteori pare că nu este dispus să se concentreze
 • Simți că te solicită în permanență
 • Începe să se joace cu ceva, se plictisește după câteva minute și ești în pană de idei: ce să îi mai oferi?
 • Se agită uneori și te agită și pe tine. Intrați într-un cerc vicios al frustrărilor, din care este mai greu să ieșiți
 • Uneori copilul greșește lucruri simple, deși i le-ai explicat pe înțelesul lui
 • Ți se atrage atenția de la creșă, de la grădință sau de la școală că ar putea fi mai atent, mai responsabil, mai astâmpărat

Poate că ai încercat deja:

 • Să-i spui de o mie de ori să stea liniștit. Și apoi și a 1.001-a oară
 • Să-l pedepsești sau să-i iei o jucărie dacă nu te ascultă
 • Să-i arăți ce să facă
 • Să-i spui unde greșește
 • Să-i arăți că alți copii își pot aștepta rândul, spre deosebire de el
Probabil că nu a funcționat. Și poate că te-ai simțit frustrat, stresat, deznădăjduit, fără soluții. Ai impresia că așa va fi mereu și că undeva, poate, ai greșit. Din păcate, copiii nu se vor concentra mai tare dacă le ținem teorii. Din contră, devin și mai înverșunați, încăpățânați și dificili.

Ca să învețe, un copil are nevoie de:

 • distracție
 • conectare
 • control

Oferă-i copilului tău beneficiile formării emoționale complete!

Răbdarea, disciplina, capacitatea de concentrare, puterea de a-ți amâna recompensa până când ai terminat un lucru bine făcut sunt calități esențiale pentru o viață bună. Sunt elemente care fac diferența dintre „victime” și oameni fericiți. Așadar, ele trebuie antrenate, exersate de la vârste fragede. Este modul cel mai bun de a ne arăta iubirea față de copiii noștri: să-i ghidăm cu răbdare și tenacitate în aceste direcții. Cu toții au nevoie de exercițiu în dezvoltarea acestor abilități.

Afla mai multe.

Ce spun cititiorii

Ina Anastastiu, mamă
5 din 5
Ina Anastastiu, mamă
recomanda Lumea Lui Fram Ursul Polar

N-am crezut niciodată că o carte destinată copiilor de 2+ ani m-ar putea lămuri 🙂
Cartea abordează în mod inedit două teme: prima zi de grădiniță și bullyingul. Totul este extrem de bine realizat: de la temă, la ilustrații, la sfaturi pentru a-l ajuta pe cel mic să se adapteze mai bine acestei schimbări solicitante pentru toată familia. ”

Raluca Dan, mamă
5 din 5
Raluca Dan, mamă
recomanda Lumea Lui Fram Ursul Polar

„Fram în lumea emoțiilor și a întunericului este cartea preferată de micuța mea de 1 an și 8 luni. Îmi cere sa i-o citesc de câteva ori pe zi.

Deja știe povestea și îi plac baloanele-emoții. În biblioteca noastră mai este și cartea Fram la grădiniță, de care mă folosesc pentru a-i prezenta fiicei mele ceea ce urmează să se întâmple când va începe grădinița. Cărțile sunt minunate! ”

Cristina Nicule, Cognitrom, student permanent la Academia de Părinți fondată de cei doi copii: Ștefan și Elena
5 din 5
Cristina Nicule, Cognitrom, student permanent la Academia de Părinți fondată de cei doi copii: Ștefan și Elena
recomanda Lumea Lui Fram Ursul Polar

„Am parcurs cartea „Fram și Petrișor, prietenul fără astâmpăr” din mai multe perspective: de psiholog, de cadru didactic, de părinte. Și m-am transpus alături de un copil cu muuu…ultă energie !!! Cât de ajutor poate să-mi fie instrumentul jucăuș conceput de Irina!
Această carte ne poate învăța cum să-i învățăm prin joc pe copiii de lângă noi abilități importante de auto-control, concentrare a atenției, liniștire, relaționare, empatie.”

Dana Gheorghiță, mamă
5 din 5
Dana Gheorghiță, mamă
recomanda Lumea Lui Fram Ursul Polar

De câteva zile citim cărți din colecția Lumea lui Fram Ursul Polar. Titus e absolut încântat de ele, îi plac personajele, ilustrațiile colorate și e fascinat de tot ce se întâmplă. Ba chiar spune numele unuia dintre personaje ❤️.”

Câteva cuvinte

Despre carte și autor

Cartea „Fram și Petrișor, prietenul fără astâmpăr” e scrisă de unul dintre cei mai apreciați psihologi care lucrează cu părinți și copii, Irina Nikolaus (Forgaciu). Conține o poveste în care copilul tău se poate regăsi ușor, cu Fram și Petrișor, prietenul fără astâmpăr. În plus, primești tehnici și exerciții amuzante testate cu succes de Irina Nikolaus care îi ajută pe copii să se concentreze, să aibă răbdare, să se liniștească atunci când sunt agitați. Iar pe părinți îi ajută să știe ce să facă atunci când copilul e agitat. Totul se întâmplă în joacă și amuzant cu ajutorul lui Fram, cel mai cunoscut și simpatic urs polar. Tu, ca părinte, educator sau bunic ești liniștit pentru că știi că îl ajuți pe copil să-și depășească problema. Primești tehnici și exerciții validate de psiholog pe care să le aplici acasă și care îl fac pe copil să se concentreze, să învețe, să aibă răbdare la activități de detaliu. Copiii se vor distra în timpul unor jocuri terapeutice care pot fi testate cu succes acasă. După ce vor citi cartea, copiii care au prieteni foarte energici vor ști cum să se joace cu ei și să-i accepte în grupul de prieteni.  

DESPRE CE E VORBA ÎN CARTE
Fram are un musafir, pe Petrișor. El este un prieten fără astâmpăr, care se plictisește repede de orice activitate interesantă. La început, Fram este uimit și intrigat de rapiditatea cu care Petrișor își alege alte activități, renunțând repede la ceea ce părea interesant: Deja? Dar abia ce am început jocul de șah.” Totuși, în loc de respingere, Fram a ales o altă atitudine, mult mai prietenoasă și mai constructivă și îl ajută pe Petrișor să se integreze în familie. Exercițiile și tehnicile amuzante aplicate cu succes de Irina Nikolaus sunt instrumente perfecte și le poți folosi ușor acasă, împreună cu copilul.

DE CE E FRAM CEL MAI POTRIVIT SĂ SPUNĂ POVESTEA

Fram este un personaj foarte îndrăgit de copii, de la mic la mare. Într-o formă originală, Fram îi va ajuta pe micuții cititori să își înțeleagă colegii sau pe ei înșiși, fără să se simtă atipici sau diferiți. Când un personaj îți este drag, e ușor să accepți din partea lui lecțiile despre viață. De asemenea, copiii sunt mai atrași de activitățile propuse de către un personaj îndrăgit, decât de cele propuse acasă, fiindcă „trebuie”.

Crește un copil fericit și echilibrat

Pune în coș  întreg pachetul Emoțional și ai 25% reducere la 3 cărți care evită 1.000 de lacrimi ale copilului tău.

Pachetul conține cărțile:
 • Fram și Petrișor, prietenul fără astâmpăr
 • Fram în lumea emoțiilor și a întunericului
 • Fram la grădiniță și bullyingul
Economisești 25%
133 Lei99.70 Lei

Un ajutor pentru un comportament exemplar.

5 moduri în care îl va ajuta cartea pe copilul tău:

1.Se concentrează ușor

Își crește timpul petrecut într-o activitate de învățare Își dezvoltă capacitatea de concentrare Finalizează sarcinile când îl rogi să facă ceva sau când se joacă Reține mai ușor noțiuni, termeni, iar asta îl ajută să se dezvolte optim

2.E atent

Observă detaliile și e atent la el și la cei din jur. În felul acesta nu-și uită, rătăcește sau pierde lucrurile. Devine responsabil de cei din jur, de propriile lucruri și de jucării.

3.Are răbdare

Învață să-și aștepte rândul când e în parcul de joacă, acasă, în familie sau la creșă, grădiniță, școală. Își antrenează răbdarea, câte puțin în fiecare zi fără să simtă că e o corvoadă să aștepți E mai liniștit, cumpătat

4.E disciplinat

Păstrează liniștea când e nevoie, într-o sală de spectacol sau la grădiniță Poate să stea liniștit pe scaun mai multe minute

5.Se simte înțeles

Înțelege că nu e singur, ci este apreciat, înțeles și iubit Devine conștient de comportamentul lui: se vede ca într-o oglindă și poate corecta mai ușor E încrezător în propriile forțe și se simte acceptat

Ce spune psihologul Irina Nikolaus despre carte

„Cartea îi ajută pe cei mici să nu fie singuri, să obțină înțelegerea celorlalți copii și să se înțeleagă pe ei înșiși. În momentul în care copiii devin conștienți, este mai simplu să obținem cooperarea lor.

Cititorii care se regăsesc în personajul Petrișor pot să se înțeleagă mai bine și să fie mai motivați să lucreze cu problema lor.  După ce citesc cartea, cititorii care nu suferă de hiperactivitate sau deficit de atenție își vor înțelege colegii. Astfel, putem preveni fenomenele de respingere și de hărțuire (bullying)”.
[/section]

Suntem aici

Întreabă-ne orice

Dacă ai un copil preșcolar, cu vârsta de peste 2 ani, sau dacă vrei să faci un cadou util copilului cuiva drag, cărțile cu Fram sunt alegerea ideală. Fiecare pui de om are nevoie de un start frumos și sănătos în viață și din punct de vedere emoțional. Pe lângă faptul că textele și conceptele au fost realizate de un psiholog și terapeut specializat în lucrul cu cei mici, aceste volume vor fi apreciate ca niște obiecte de colecție: colorate, rezistente și atractive.

Suntem reprezentanții Deveo Studio, încântați de cunoștință! Facem parte dintr-un studio de ilustratori din Cluj-Napoca. În urmă cu câțiva ani, ne-am dorit să-l readucem în atenția publicului pe Fram, eroul copilăriei noastre. Nu oricum, ci frumos ilustrat, modernizat și reinterpretat pentru copiii de astăzi. Cărțile cu Fram sunt ilustrate de noi și presărate cu texte create de cei mai buni psihologi, scriitori, pedagogi și terapeuți pentru copii. Iar creațiile noastre vizuale călătoresc în toată lumea, datorită proiectelor desfășurate în Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Japonia, Norvegia, Olanda, Marea Britanie, Grecia, Germania, Irlanda și, bineînțeles, România.

Fram are calitățile pe care fiecare părinte și le dorește pentru micuțul său. Este blând, curajos, amuzant, mereu curios, prietenos și perseverent. A acumulat și o experiență de aproape 100 de ani în relația cu cititorii, iar de curând și-a reîmprospătat imaginea și s-a adaptat cu succes vremurilor noastre. Pe lângă temele principale, toate cărțile cu Fram promovează protecția mediului, grija pentru natură și pentru drepturile animalelor. În plus, este un personaj care s-a născut în România și a rămas în continuare un proiect 100% românesc.

În limba norvegiană, „Fram” înseamnă „Înainte” și a reprezentat numele vasului care l-a purtat pe celebrul explorator Fridtjof Nansen prin călătoriile sale în zona Arctică și în Antarctica. Nimic mai potrivit pentru a exprima mesajul pe care ne dorim să îl transmitem copiilor!

Deși s-a născut din file de carte, Lumea lui Fram reunește mai multe creații și modalități de exprimare artistică pentru copii, care s-au dovedit a fi de asemenea pe placul părinților.

Recent, am lansat și jocul de societate „Fram – Nu privi înapoi!”. Copiii învață despre valori sociale importante în timp ce joacă rolurile lui Fram și ale prietenilor săi. Ei descoperă importanța colaborării, a încurajării, ajutorul reciproc, dar și împărțirea și compromisul. Jocul cultivă comunicarea și prietenia într-un mediu plin de peripeții pentru cei mici.

Spectacolul multimedia de teatru și animație pentru copii „Fram – Cum am devenit celebru”, în regia Danei Bonțidean, a încântat sute și sute de spectatori de toate vârstele, având reprezentații pe cele mai cunoscute scene din Cluj. Scurtmetrajul „Aventurile lui Fram, ursul polar”, aflat în etapa de producție, este fericitul câștigător al punctajului maxim la secțiunea „Animație”, din cadrul concursului organizat de CNC în 2018.

În continuare, multe alte cărți, jocuri și surprize se vor alătura comorilor din Lumea lui Fram.

Înainte de expedierea comenzii, coșul de cumpărături va calcula și va afișa exact valoarea transportului

Livrarea se face exclusiv pe teritoriul României. Pentru comenzi internationale va rugam sa ne contactati pentru a calcula valoarea transportului.

Produsele pot fi returnate gratuit în decurs de 30 zile de la primirea coletului. Vă rugăm să ne scrieți un mail la salut@lumealuifram.ro pentru a specifica returul și contul în care doriți să primiți contravaloarea comenzii.

Ne găsești la numărul de telefon +40 364 141-710)(luni-vineri 10-18) sau la e-mail salut@lumealuifram.ro. Bineînțeles, și prin mesaj privat pe pagina www.facebook.com/UrsulFram sau pe profilul de Instagram Lumea lui Fram.

Folosește oricare dintre butoanele special concepute pe această pagină de site pentru a ajunge la formularul de comandă. După efectuarea comenzii, vei primi un mail de confirmare.

Plata se face online cu cardul în condiții de deplină siguranță sau ramburs, la primirea coletului.

Coletul tău va ajunge la destinație în 3-5 zile lucrătoare.Dacă comanzi în perioada de presale, cărțile vor ajunge la tine, garantat, la finalul lunii martie.

Experiența de 7 ani a Deveo Studio și multitudinea de proiecte desfășurate în principal pentru autori, edituri, agenții și companii din afara țării se adaugă la reputația psihologului Irina Forgaciu și la renumele Editurii Curtea Veche pentru a garanta produse de calitate, o livrare lină și un serviciu prompt de relații cu clienții.

Fram te așteaptă în vizită pe www.lumealuifram.ro, www.curteaveche.ro, www.facebook.com/UrsulFram sau Instagram Lumea lui Fram.